ΠΑΣΕWIND: Για την νέα απόλυση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ WIND

Αρ. Απόφασης Πρωτοδικείου Αθηνών 4348/2005

Τηλ.: 210 5100910– Φαξ: 2114010021– E-mail : symboulio@yahoo.com         

—————————————————————————————————————-

“Το 2019 ξεκιναει με τις καλύτερες προοπτικές για την Wind

…Έχουμε τη διοικητική οργάνωση που σχεδιάζαμε πολύ καιρό τώρα…

…Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα είναι ο τέταρτος συνεχής χρόνος που θα δούμε τη Wind να μεγαλώνει και άλλο….”

Νασος

(CEO WIND 22/12/2018)

Πράγματι το 2019 για την διοίκηση ξεκινάει όπως ακριβώς ολοκληρώθηκε το 2018.

Καθώς το «μεγάλωμα» της εταιρείας για τέταρτο χρόνο σίγουρα δε θα δουν οι δεκάδες συνάδελφοι που με περηφάνια η εταιρεία ξαπόστειλε για κάτι νέο στη ζωή τους: την ανεργία, τις επισφαλείς θέσεις εργασίας, τους μισθούς (μετά)μνημονίου.

Καθώς η νέα διοικητική οργάνωση συνεχίζει να μη χωρά συναδέλφους στη διεύθυνση του δικτύου. Η νέα απόλυση συναδέλφου με 18 χρόνια στην εταιρεία έρχεται να προστεθεί στις προηγούμενες που δικαιολογήθηκαν από την… έλλειψη χώρου λόγω  της αναδιάρθρωσης.

Συνάδελφοι,

Μέρα με τη μέρα επιβεβαιώνεται, αυτό ακριβώς που έλεγε το σωματείο, ότι η αναδιάρθρωση όχι μόνο στο δίκτυο αλλά γενικότερα δεν είναι παρά η δικαιολογία, το μέσο αν θέλετε, για να αποψιλωθούν τα τμήματα, να «ξεφορτωθεί» η εταιρεία εργαζόμενους.  Κι αν οι κινητοποιήσεις του φθινοπώρου έβαλαν ένα φρένο φαίνεται πως αυτό που, κατά τον κύριο Ζαρκαλή σχεδιάζανε καιρό τώρα, προχωράει. Παλιοί εργαζόμενοι φεύγουν, έργο πάει έξω ή πέφτει στις πλάτες όλο και λιγότερων, η εντατικοποίηση και η αγωνία για το αύριο βαράει κόκκινο.

Όσοι ακόμα αναρωτιέστε πώς: «πετύχαμε αύξηση εσόδων και λειτουργικής κερδοφορίας που μας κατατάσσει στους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους στην Ευρώπη.» Αυτή είναι η απάντηση: με απολύσεις, μη υπογραφή σύμβασης, μειωμένους μισθούς και δικαιώματα για όσους προσλαμβάνονται, εντατικοποίηση, εργολαβίες!

Δεν είναι ώρα να «κλαίμε το μακαρίτη». Το αντίθετο! Δε θα δεχτούμε να θυσιαστούμε στο βωμό της κερδοφορίας της κάθε Wind. Δεν αποδεχόμαστε καμία μεθόδευση που θα χρησιμοποιηθεί σαν δικαιολογία απόλυσης. Δεν υπογράφουμε καμιά παραίτηση, δεν τους χαρίζουμε τα χρόνια που δουλέψαμε εδώ μέσα. Δεν δεχόμαστε να αναλάβουμε την δουλειά κανενός απολυμένου. Ενημερώνουμε το σωματείο, σταματάμε αμέσως τη δουλειά, προχωράμε σε συνέλευση οργανώνουμε την δράση μας και κινητοποιήσεις.

Η πείρα δείχνει πως η απάντηση και ο «μπαμπούλας» για τη διοίκηση είναι ένα δυνατό σωματείο. Σωματείο με ενεργά μέλη που συζητούν, συμμετέχουν στις δράσεις, παλεύουν ώστε να μη χαθεί ούτε χιλιοστό από τα κεκτημένα αλλά διεκδικούν για να μπορούν να ζήσουν σαν άνθρωποι και όχι σαν τους μισθωτούς σκλάβους, άμοιρους και άβουλους που ονειρεύεται ο κ Ζαρκαλής.

Είναι η ώρα να ορθώσουμε το ανάστημά μας διεκδικώντας το μέλλον μας την ίδια μας την ζωή. Δεν είμαστε κόστος είμαστε εμείς που τόσα χρόνια με την δουλειά μας προσφέρουμε κέρδη στην εταιρεία. Εμείς που βάζουμε πλάτη τόσα χρονιά για να είναι κερδοφόρα. Εμείς την ίδια ώρα  έχουμε την  δύναμη να  σταματήσουμε τις απολύσεις,  όταν είμαστε ενωμένοι και συσπειρωμένοι στα σωματεία μας. Τίποτα δεν θα μας δοθεί έτσι από μόνο του αν δεν το διεκδικήσουμε και δεν αγωνιστούμε γι αυτό. Κανένας μόνος του απέναντι στην εργοδοσία

Να μπει τέλος στις απολύσεις ΤΩΡΑ

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.