Όλοι στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του ΠΑΣΕ Wind – 29/3 17.00 στο Auditorium της Λ. Αθηνών (4ος Όροφος)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ WIND

Αρ. Απόφασης Πρωτοδικείου Αθηνών 4348/2005. Α.Π: 15/2018

Τηλ.: 210 5100910– Φαξ: 2114010021– E-mail : symboulio@yahoo.com

——————————————————————————————————————- 

Δυναμώνουμε το σωματείο μας

Την δική μας δύναμη για τον δικό μας αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματά μας

Το σωματείο μας έχει ζωή και δράση 13 χρόνων. Το 2018 υπήρξε σταθμός καθώς έπρεπε να ανταποκριθούμε σε πολλές και δύσκολες προκλήσεις. Παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε οι δυνάμεις της Ταξικής Ενότητας που είχαμε την ευθύνη, το σωματείο συνολικά σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων και κοντά στους συναδέλφους.

Στόχος μας είναι ένα σωματείο που θα βρίσκεται μπροστά σε κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει μέσα ή έξω από την εταιρεία στην καθημερινότητά του οποιοσδήποτε εργαζόμενος. Να παλεύει για την οργάνωση και δράση όλων μας ακριβώς για να διεκδικούμε συσπειρωμένοι και οργανωμένοι.

Με δυναμικές και μαζικές συνελεύσεις πήραμε αποφάσεις για κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις, βάζοντας φρένο στις επιδιώξεις της εργοδοσίας. Αρνούμαστε να υποκύψουμε στους εκβιασμούς της διοίκησης για μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων, αλλά παλεύουμε για την ανανέωση της επιχειρησιακής σύμβασης. Μέσα από την συζήτηση με συναδέλφους διαμορφώσαμε αιτήματα και παλέψαμε για την υλοποίησή τους. Όπως εργονομικά καθίσματα, καινούρια ακουστικά, που βελτίωσαν την καθημερινότητά τους. Ενημερώσαμε με ανακοινώσεις και περιοδείες για τα δικαιώματα που έχουμε παλιούς και νέους εργαζόμενους. Επιβάλαμε την είσοδο του δικηγόρου του σωματείου στο κτήριο της ΛΑ. που παρείχε πολύτιμη βοήθεια.

Αυτό τον τρόπο λειτουργίας θέλουμε να συνεχίσουμε. Τέτοιο σωματείο χρειαζόμαστε. Ένα σωματείο όπου τα μέλη του συμμετέχουν στις διαδικασίες, συζητάνε, αποφασίζουν και υλοποιούν τις αποφάσεις, ένα σωματείο που παλεύει σε ταξική κατεύθυνση, μαζί με τα υπόλοιπα επιχειρησιακά σωματεία και το κλαδικό, για να αναπληρώσουμε όσα χάσαμε τόσα χρόνια, για να υπογράψουμε σύμβαση επιχειρησιακή και κλαδική.

Συμμετέχουμε όλοι στη Γενική εκλογοαπολογιστική μας συνέλευση, συζητάμε όχι μόνο τα προβλήματά μας αλλά οργανώνουμε πιο αποφασιστικά την απάντηση μας, στις απολύσεις, στις αναδιαρθρώσεις, στις μετακινήσεις, στην τρομοκρατία, στις υπερωρίες. Συζητάμε πως θα οργανώσουμε και θα συμμετάσχουμε στην πάλη για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, πως θα διεκδικήσουμε να ζούμε όπως πρέπει και μπορούμε!

Οργανωμένοι στο Σωματείο γινόμαστε:

 • Πιο δυνατοί, στην προσπάθειά μας να αποτρέψουμε τα νέα «μεταμνημονιακά» μέτρα που έρχονται, ενάντια στις απολύσεις και τις μειώσεις των δικαιωμάτων μας.
 • Πιο αποφασισμένοι να ανακτήσουμε όλα όσα απωλέσαμε τα χρόνια της κρίσης, από την επίθεση της Wind, του κάθε μεγάλου ομίλου, όλων των κυβερνήσεων.
 • Πιο συσπειρωμένοι να παλέψουμε για να ανοίξει ο δρόμος για ζωή και δικαιώματα σύμφωνα με τις δυνατότητες που προσφέρει η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, η ίδια μας η εργασία.

Όλοι στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του ΠΑΣΕ Wind

Παρασκευή 29 Μαρτίου, 17.00

στο Auditorium της Λ. Αθηνών (4ος Όροφος)

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες

Συμμετέχουμε στις διαδικασίες του σωματείου μας

Οι εξελίξεις των τελευταίων μηνών τόσο μέσα στην Wind όσο και γενικότερα αναδεικνύουν έντονα την σημασία της οργανωμένης αντιπαράθεσης των εργαζομένων με την εργοδοσία και τους εντολοδόχους τους στην κυβέρνηση.

Από την μια η διοίκηση περηφανεύεται για την ανάπτυξη και την αύξηση της κερδοφορίας της εταιρείας και από την άλλη αρνείται να συζητήσει για την ανανέωση της σύμβασης χαρακτηρίζει τους μισθούς των «παλιών» εξωπραγματικούς, οι νέοι συνάδελφοι προσλαμβάνονται με βάση την «αγορά» με μειωμένα δικαιώματα. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά οι απολύσεις δεν σταματούν, ούτε βέβαια η εντατικοποίηση, οι εθελούσιες, οι μετακομίσεις τμημάτων σε χώρους χωρίς πάρκινγκ, δύσκολη πρόσβαση με τα ΜΜΜ, χωρίς εστιατόριο, οι εργολαβίες.

Από την μια τα πανηγύρια για τον ερχομό της ανάπτυξης της χώρα, την δήθεν έξοδο απ’ τα μνημόνια, τις προεκλογικές υποσχέσεις και από την άλλη τους καθηλωμένους μισθούς, τις συντάξεις πείνας, την αυξανόμενη φορολογία, τις κατασχέσεις, την όλο και αυξανόμενη εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και σχεδιασμούς.

Από την μία η ΓΣΕΕ των εργατοπατέρων, των νόθων αντιπροσώπων, των διευθυντών και του «χαμογέλα ρε τι σε πειράζει ο μισθός των 300 ευρώ» κι απ’ την άλλη τα σωματεία, τους εργαζόμενους που παλεύουν για την πραγματική ενότητα στη βάση της υπεράσπισης και διεκδίκησης των συμφερόντων μας.

Στη Vodafone τα πανηγύρια της εξαγοράς της Cyta, ήδη πληρώνουν με απολύσεις και δυσμενείς μεταθέσεις οι εργαζόμενοι. Στον όμιλο OTE αντί για προσλήψεις και αυξήσεις μισθών έχουμε εθελούσια και τους συναδέλφους τεχνικούς πεδίου να δουλεύουν εξαήμερο για να προλάβουν δήθεν να βγάλουν τη δουλειά του NGA. Η προσπάθεια αύξησης του ωραρίου επεκτάθηκε από την Vodafone σε εταιρείες πληροφορικής όπως η Unisystems του προέδρου του ΣΕΒ Φέσσα. Σε αυτά έρχονται φυσικά να προστεθούν τα τηλεφωνικά κέντρα –  μεγάλες εργολαβικές εταιρίες όπως η E-Value, η Teleperformance, η 360 Connect  όπου οι μισθοί είναι στα τάρταρα, επεκτείνονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, μειώνεται ο χρόνος μεταξύ των κλήσεων. Συνολικά ο νέος γύρος επίθεσης της εργοδοσίας πατάει στα ήδη ψηφισμένα αντεργατικά μέτρα και η κυβέρνηση κάνει πλάτες.

Επίθεση στην οποία μπορούμε και πρέπει να βάλουμε εμπόδια. Κάνουμε δική μας υπόθεση την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας. Το σωματείο μας χρειάζεται να δυναμώσει ακόμα περισσότερο με νέα μέλη, με την επαναδραστηριοποίηση όλων μας, να κρατήσει τον αγωνιστικό και ταξικό του προσανατολισμό, να παραμείνει σωματείο που παλεύει για τα δικαιώματα των εργαζομένων και όχι παθητικός αποδέκτης της πολιτικής της εργοδοσίας ή εργαλείο της. Δίνουμε συνέχεια, κάνουμε μια νέα αρχή. Οργανώνουμε μαζικά τον αγώνα και διεκδικούμε τα σύγχρονα δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή μας, με βάση τις πραγματικές ανάγκες μας και τις δυνατότητες που έχουν δημιουργηθεί από εμάς τους ίδιους τους εργαζόμενους, τον τεράστιο πλούτο που παράγουμε και τον αρπάζουν οι μέτοχοι των ομίλων.

Όλοι στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του ΠΑΣΕ Wind

Παρασκευή 29 Μαρτίου, 17.00

στο Auditorium της Λ. Αθηνών (4ος Όροφος)

Απαιτούμε:

 1. Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις
 2. Υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας χωρίς κανένα διαχωρισμό μεταξύ των εργαζομένων με αφετηρία την σύμβαση του 2014 ως βάση για αυξήσεις
 3. Ενσωμάτωση των χαμένων – παγωμένων ωριμάνσεων στο βασικό μισθό
 4. Επέκταση του επιδόματος αγγλικών σε όλα τα τμήματα
 5. Κατοχύρωση του πλαισίου της άδειας θηλασμού
 6. Επίδομα γάμου σε μονογονεϊκές οικογένειες
 7. Καμία ώρα εργασίας απλήρωτη – ΤΩΡΑ τέλος στην εντατικοποίηση της εργασίας μας, διασφάλιση του 8ώρου, διασφάλιση της πληρωμής των υπερωριών και του επιδόματος Standby όπως ορίζεται από την σύμβαση.
 8. Κατάργηση της δανεικής εργασίας, απορρόφηση όλων των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις της Wind με σύμβαση εργασίας απ’ ευθείας από την Wind
 9. Να σταματήσει ο άθλιος διαχωρισμός νέων και παλιότερων εργαζομένων
 10. Καμιά βλαπτική μεταβολή των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων συμπεριλαμβανομένων και αυτών που μετακινούνται   σε ωράρια και ώρες δουλειάς, σε αντικείμενο και ευθύνες, στην πληρωμή υπερωριών, στα νυχτερινά, στα επιδόματα.
 11. Να λάβει μέτρα η εταιρεία για την μετακίνηση και τις συνθήκες εργασίας των τμημάτων που μετακινούνται στο κτίριο της Νεαπόλεως δεδομένης της μη ύπαρξης εστιατορίου στο χώρο αλλά και την δύσκολη πρόσβαση με ΜΜΜ και την ανυπαρξία χώρων στάθμευσης
 12. Άμεσα μέτρα για την βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας μας και σε όλη την έκταση των εργασιών
 13. Καμία αποκοπή έργου, καμία εργολαβία, καμία αλλαγή των εργασιακών μας σχέσεων προς το χειρότερο –  Άμεση μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου σύμβαση- προσλήψεις με συμβάσεις αορίστου χρόνου.
 14. Δεν υποκύπτουμε σε κανέναν εκβιασμό της διοίκησης – Να σταματήσει η δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης. Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.

Παράλληλα διεκδικούμε:

 • Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων. Κανένας με μισθό κάτω από 850 ευρώ στον κλάδο. Κανένας με μισθό κάτω από 944 ευρώ στη Wind σύμφωνα με την επιχειρησιακή σύμβαση.
 • Πάλη από κοινού των επιχειρησιακών σωματείων και του κλαδικού ΣΕΤΗΠ για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης.
 • Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
 • Πάλη για την κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας
 • Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.
Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.