ΠΑΣΕWIND: Και την σκυτάλη παίρνει η διοίκηση του ΟΤΕ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ WIND

Αρ. Απόφασης Πρωτοδικείου Αθηνών 4348/2005

Τηλ.: 210 5100910– Φαξ: 2114010021– E-mail : symboulio@yahoo.com

Και την σκυτάλη παίρνει η διοίκηση του ΟΤΕ…

Μετά τις εθελούσιες απολύσεις και όχι μόνο στην Wind, την προσπάθεια επιβολής 9ώρου στην Vodafone και το ξεπάστρεμα εργαζόμενων της Cyta μετά την συγχώνευση την σκυτάλη πήρε ο ΟΤΕ, πρόγραμμα «οικειοθελούς αποχώρησης» δηλαδή συγκεκαλυμμένων ομαδικών απολύσεων για να το επιτύχει δεν πρωτοτυπεί ακολουθεί την ίδια τακτική που εμείς οι εργαζόμενοι στην Wind γνωρίζουμε καλά εκβιάζει, τρομοκρατεί, αυθαιρετεί, προσπαθεί να διασπάσει τους εργαζόμενους.

Και αυτή η εξέλιξη είναι απόρροια μιας μακρόχρονης πολιτικής όλων των ομίλων που στοχεύει στην αύξηση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας τους. Μειώνουν τους μισθούς, τα εργασιακά δικαιώματα, επεκτείνουν τις ευέλικτες μορφές εργασίας. Αξιοποιούν όλο το αντεργατικό πλαίσιο που διαμόρφωσαν τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όσο και όλες οι προηγούμενες.

Αφορούν ένα επεξεργασμένο σχέδιο που δεν αφήνει τελικά εκτός κανένα εργαζόμενο, καμία ειδικότητα, κανένα τμήμα καθώς η στόχευση είναι κοινή να μειωθεί και άλλο ο μέσος μισθός στον κλάδο. Γι’ αυτό προχωρούν με:

 • Αντικατάσταση παλιότερων εργαζόμενων με συγκροτημένα δικαιώματα και μερική αντικατάστασή τους με νέους με πολύ χειρότερους εργασιακούς όρους
 • Απόσχιση έργου είτε σε θυγατρικές είτε σε εργολάβους με τσακισμένους μισθούς και δικαιώματα για τους εργαζόμενους
 • Τρομοκράτηση στο σύνολο του προσωπικού

Ήρθε η ώρα όλοι οι εργαζόμενοι μέσα από τα σωματεία μας επιχειρησιακά και κλαδικό να περάσουμε στην αντεπίθεση. Να σταματήσουν τώρα οι ελαστικές μορφές εργασίας και η εργολαβοποίηση.

Συμπαραστεκόμαστε στα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων μας στον ΟΤΕ, στην σημερινή απεργιακή τους κινητοποίηση. Στηρίζουμε το αίτημα για δημιουργία κλαδικής ομοσπονδίας στις τηλεπικοινωνίες και την πληροφορική την διεκδίκηση κλαδικής σύμβασης εργασίας με βάση το
πλαίσιο έχει διαμορφώσει το κλαδικό συνδικάτο ΣΕΤΗΠ.

Είναι ώρα ο διαχωρισμός που έχει επιβάλει η εργοδοσία, με την αμέριστη συμπαράσταση από τις κυβερνήσεις και τις πλειοψηφίες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, με τις πολλές και διαφορές ταχύτητες εργαζομένων στον κλάδο να σπάσει στην πράξη.

Είναι ώρα να καταλάβουμε όλοι οι εργαζόμενοι και στην Wind, ότι μας αφορούν όλους και άμεσα όλα αυτά! Οργανωνόμαστε στο επιχειρησιακό μας σωματείο, στέλνουμε μήνυμα στην διοίκηση της Wind ότι δεν θα κάνουμε πίσω αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας:

 • Καμία απόλυση
 • Υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας με αφετηρία την σύμβαση του 2014 ως βάση για αυξήσεις
 • Να μη δοθεί κανένα έργο σε εργολάβους. Κατάργηση της δανεικής εργασίας
 • Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου – Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.
 • Υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Κανένας εργαζόμενος στον κλάδο κάτω από τα 850 ευρώ.
 • Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, κανένας εργαζόμενους κάτω από τα 751 ευρώ. Οι ΣΣΕ να ισχύουν για όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση. Να σταματήσει η σύνδεση μισθού και παραγωγικότητας εργασίας μέσω των αξιολογήσεων, των μπόνους κτλ.
 • Συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που να ανταποκρίνονται στην φύση και το αντικείμενο της εργασίας μας. Να μην επιτρέψουμε να συμβεί κανένα άλλο εργατικό ατύχημα.
 • Καμία συνδικαλιστική δίωξη – να παρθούν τώρα πίσω όλες οι απολύσεις. Καμία αλλαγή και παρέμβαση στις εργασιακές – συνδικαλιστικές ελευθερίες.
Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.