ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ WIND – Για να μην ξεχνιόμαστε!!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ WIND

Αρ. Απόφασης Πρωτοδικείου Αθηνών 4348/2005. Α.Π: 15/2018

Τηλ.: 210 5100910– Φαξ: 2114010021– E-mail : symboulio@yahoo.com

——————————————————————————————————————- 

Για να μην ξεχνιόμαστε!!

Συνάδελφοι

H  WIND  είναι εδώ να μας  υπενθυμίζει ότι οι απολύσεις είναι σταθερά στο μενού της ημέρας. Η πρόσφατη απόλυση του Συναδέλφου στο TCS  έρχεται να προστεθεί σε όλες τις προηγούμενες  (απολύσεις/εθελούσιες) που έχουν σημειωθεί  όλο αυτό το διάστημα. Κι αν κάτι έχει φροντίσει να μας κάνει κατανοητό η εργοδοσία, είναι πως δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ.

Αυτό που θέλουν να πέτυχουν και το δείχνουν ξεκάθαρα, είναι να αυξήσουν το μερίδιο τους στα κέρδη του κλάδου  και να εξασφαλίσουν μακρόχρονη κερδοφορία. Αυτός είναι ο λόγος που  βιώνουμε την εργασιακή ζούγκλα  που έχουν διαμορφώσει με συνέπεια, όλες  οι κυβερνήσεις εδώ και χρόνια, στηρίζοντας τη στρατηγική διαμόρφωσης φτηνού και ευέλικτου εργατικού δυναμικού, δίνοντας  τα  εργαλεία στις εταιρείες να αντιμετωπίζουν τους εργαζομένους σαν αντικείμενα που δεν  χωράνε στις εκάστοτε  αναδιοργανώσεις.

Συνάδελφοι,

Είναι στο χέρι μας αν θα δεχτούμε να περιπλανιόμαστε από την ανεργία  στην μισοδουλεια, αν θα δεχτούμε κι άλλες απολύσεις στην WIND την ιδία στιγμή που η διοίκηση  διαφημίζει με όλους τους τρόπους την ανάπτυξη της εταιρείας επενδύοντας  τεράστια ποσά. Είναι ξεκάθαρο ότι η ανάπτυξη της WIND δεν συμβαδίζει και με την «ανάπτυξη» των εργαζομένων σε αυτήν. Είναι ξεκάθαρο ειδικά μπροστά και στο «δεύτερο γύρο» της αξιολόγησης ή αλλιώς “grow @ Wind” όπου η λέξη ανάπτυξη εμφανίζεται με μεγαλύτερη συχνότητα και από δελτίο τύπου της κυβέρνησης.

Δεν θέλουμε την ανάπτυξη τους!

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, η αξιολόγηση γίνεται και θα γίνεται με τα κριτήρια της διοίκησης. Εύκολα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν ως πρόφαση για απολύσεις. Δεν έχει σχέση με τη συναδελφική κριτική και αλληλοβοήθεια πάνω στη δουλειά, την ομαδική προσπάθεια. Ίσα-ίσα υπονομεύει τη συλλογικότητα ανάμεσα στους εργαζόμενους αφού εστιάζει στον καθένα μας ξεχωριστά, δημιουργώντας ανταγωνισμούς και  απογοητεύσεις με βάση και τα αποτελέσματα.

Δε συναινούμε στους στόχους της εταιρίας που είναι απέναντι στα δικά μας δικαιώματα, δε συναινούμε στην αξιολόγηση όποιο κ αν είναι το αποτέλεσμα γιατί η εταιρία μπορεί και το αξιοποιεί κατά πώς την συμφέρει.

Θέλουν και προσπαθούν με νύχια και με δόντια να φαίνονται ανίκητοι. Δεν είναι όμως! Μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε!  Πως; Μέσα από τη συλλογική δράση και διεκδίκηση, την οργάνωση στο επιχειρησιακό σωματείο, στο  κλαδικό συνδικάτο, την συμμετοχή στις συνελεύσεις και τις δράσεις τους. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε και ότι κατακτήθηκε, κατακτήθηκε μέσα από την σύγκρουση και τον οργανωμένο αγώνα. Να γίνουμε μια γροθιά ώστε να μην περνάνε οι σχεδιασμοί της εργοδοσίας!

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.