ΠΑΣΕWIND-ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΠΟΛΥΣΗ! ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ!

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΠΟΛΥΣΗ! ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ!

 

Αθήνα 8/11/2019

 

Η Wind πριν καν στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής του πολυνομοσχεδίου αξιοποιεί και εφαρμόζει κατά γράμμα την καταστολή, την τρομοκρατία, το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης.

 

Στις 31.10 απέλυσε τον συνάδελφο ΜΜ ακριβώς για την συμμετοχή του στις δύο πανελλαδικές απεργίες κόντρα στον «αναπτυξιακό» νόμο, στην περιστολή των δικαιωμάτων, στο χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων. Ο συνάδελφος είναι στην εταιρεία μόλις λίγους μήνες στο τμήμα δικτύου, άριστος στην δουλειά του, με προσφορά σε ένα τμήμα με πολλές ανάγκες. Είναι χαρακτηριστικό ότι όχι μόνο δεν υπήρχε κάποιο παράπονο από την εργασία του αλλά πολύ νωρίτερα από το προβλεπόμενο η ομάδα του τον εμπιστεύτηκε να μπει σε ειδικό καθεστώς (standby), να αναλάβει δηλαδή την ευθύνη επίλυσης άμεσων κρίσιμων προβλημάτων.

 

Λίγες μέρες μετά και την δεύτερη απεργία ο προϊστάμενος του συναδέλφου τον κάλεσε σε συνάντηση όπου ευθαρσώς τον ρώτησε: «Δηλαδή τι; Εσύ θα απεργείς κάθε φορά;». Η καταφατική απάντηση του πυροδότησε τα πιο κατάπτυστα αντανακλαστικά της εργοδοσίας: Έψαξαν παλιές ανακοινώσεις στο διαδίκτυο, ρώτησαν και έμαθαν ότι ο συνάδελφος έχει διατελέσει παλιότερα πρόεδρος άλλου σωματείου. Η «ανακάλυψή» τους αυτή οδήγησε στην άμεση διόρθωση του αρχικού τους λάθους (την πρόσληψή του), και έτσι τον απέλυσαν. Το θράσος τους έφτασε στο σημείο να του προτείνουν και 4.000 ευρώ για να φύγει «οικειοθελώς».

 

Οι κινήσεις αυτές είναι τρανή απόδειξη για τις πραγματικές αιτίες που η κυβέρνηση της ΝΔ και σύσσωμα τα αστικά κόμματα έσπευσαν να περάσουν τον νέο συνδικαλιστικό νόμο: Το ηλεκτρονικό μητρώο των σωματείων, εν γένει το ηλεκτρονικό φακέλωμα των εργαζόμενων διευρύνει την δυνατότητα του εκάστοτε Υπουργού σε συνεργασία με τους μεγάλους ομίλους να ξεφορτώνονται τους πρωτοπόρους εργαζόμενους που δεν συμβιβάζονται αλλά μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση της πάλης.

 

Γνωρίζουν καλά ότι η κατάσταση σε όλους τους χώρους δουλειάς όπως και στις τηλεπικοινωνίες είναι ένα καζάνι που βράζει.

 

Γι’ αυτό η νέα κυβέρνηση κατ’ επιταγήν των μεγάλων ομίλων, συνεχίζοντας το χτύπημα στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και στα δικαιώματα των προηγούμενων, προσπαθεί να διαμορφώσει σωματεία ανώδυνους χειροκροτητές της δίκαιης ανάπτυξης, συνδικαλιστές υποταγμένους στα θέλω των εργοδοτών, εργαζόμενους φοβισμένους και άβουλους να αντισταθούν.

 

Γι’ αυτό επιτίθονται στην οργανωμένη δράση, γι’ αυτό θέλουν να πατάξουν κάθε φωνή αντίδρασης, κάθε πόλο συσπείρωσης και έμπνευσης για τους εργαζόμενους. Γι’ αυτό ξεδιάντροπα σε εξώδικο της η Wind προς το επιχειρησιακό σωματείο δεν αναγνωρίζει ούτε καν την αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργαζόμενους

 

 

 

Δεν τους κάνουμε την χάρη!

 

Το επιχειρησιακό σωματείο στην Wind με την συμπαράσταση του κλαδικού συνδικάτου ΣΕΤΗΠ και την αλληλεγγύη δεκάδων εργαζόμενων του κλάδου και επιχειρησιακών σωματείων έχει  προχωρήσει ήδη σε περιοδείες σε όλα τα κτήρια της εταιρείας, σε συνελεύσεις, σε δύο 24ώρες απεργίες, σε μια στάση εργασίας, και σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο κεντρικό κατάστημα της Wind στην οδό Σταδίου.

 

Δηλώνουμε αποφασισμένοι και κλιμακώνουμε την δράση μας.

 

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, από οποιοδήποτε χώρο εργασίας που βιώνει και αυτός την πίεση την αβεβαιότητα, κάθε συνταξιούχο που έχει μειωθεί η σύνταξη του, κάθε νέο και νέα που παλεύει για μια θέση εργασίας με μειωμένους μισθούς και δικαιώματα να καταδικάσουμε την Wind, να απαιτήσουμε την ανάκληση της τρομοκρατικής εκδικητικής απόλυσης του εργαζόμενου συνδικαλιστή απεργού.

 

Καλούμε όλους να δείξουν με την έμπρακτη στάση τους τι σημαίνει αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργάτες, τι σημαίνει αλληλεγγύη απέναντι στην επίθεση των εργοδοτών, των κυβερνήσεων και του κράτους τους.

 

 

Ορθώνουμε το ανάστημα μας απέναντι σε ένα μεγάλο όμιλο όπως η Wind, που στο όνομα της μείωσης του κόστους έχει προχωρήσει σε συνεχείς αποσχίσεις έργου και εργολαβοποιήσεις ολόκληρων τμημάτων της εταιρείας, σε ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, αρνείται την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

 

Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής του ομίλου τα βιώνουμε καθημερινά οι εργαζόμενοι με εκατοντάδες απολύσεις, με την πίεση να βγει η δουλειά, την συνεχή ενταντικοποίηση την εργασία μας, την επίθεση στην συνδικαλιστική δράση και τα δικαιώματα μας.

 

Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής του ομίλου όμως τα βιώνουν καθημερινά και ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι με τις αυξήσεις σε πάγια και υπηρεσίες, με καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση.

 

 

ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ – ΔΕ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ

 

Η επαναπρόσληψη του συναδέλφου μας δεν είναι ατομική του υπόθεση αλλά συλλογική, θα είναι κέρδος για τους εργαζόμενους σε όλη την επιχείρηση, σε όλο τον κλάδο, σε όλη την χώρα.

Θα είναι ένα μάθημα πως η εργοδοσία δεν είναι ανίκητη. Πως οι εργαζόμενοι όταν οργανώνονται και το πιστεύουν τότε ΜΠΟΡΟΥΝ!

 

 

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΠΟΛΥΣΗ! ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ! ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΜ.

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.