ΠΑΣΕWIND-Για τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Αθήνα 15.11.2019

Για τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Το ΔΣ του ΠΑΣΕWIND χαιρετίζουμε και τιμούμε την 46η επέτειο από τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβρη του 1973.

 

Μέσα από το σωματείο μας συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά τη μάχη για την αποκάλυψη των επιδιώξεων άρχουσας τάξης, κυβέρνησης και εργοδοτών προκειμένου να εμποδίσουμε ή και να ακυρώσουμε το κύμα της νέας επίθεσης στο ασφαλιστικό, με κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και της ανταποδοτικότητας στην ασφάλιση. Παλεύουμε ενάντια στις κατασχέσεις, ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία των απολύσεων και των μειώσεων μισθών και δικαιωμάτων, για την υπογραφή ΣΣΕ με αναπλήρωση των μεγάλων απωλειών.

 

Το τελευταίο διάστημα έχει ενταθεί η προπαγάνδα από την κυβέρνηση, τα διάφορα κόμματα που υποκλίνονται στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, που παρουσιάζουν την λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ ως «παράγοντα ειρήνης και σταθερότητας».

 

Είναι προκλητικοί, και ταυτόχρονα αποκαλυπτικοί.

Μόλις έναν μήνα μετά την υπογραφή με τις ΗΠΑ της Συμφωνία για τις βάσεις, με την σύμφωνη γνώμη όλων των αστικών κομμάτων, μετατρέπουν την Ελλάδα σε πυριτιδαποθήκη, ακόμη και πυρηνικών! Η Κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την ίδια αντιλαϊκή επικίνδυνη πολιτική, του «διαβολικά καλού» ΣΥΡΙΖΑ, μιλά με περηφάνια «για το αίμα των Ελλήνων φαντάρων που θα χυθεί στις νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που σχεδιάζουν ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.»

 

Από την μια δολοφονούν τους λαούς της Συρίας, της Παλαιστίνης, του Αφγανιστάν, από την άλλη καλλιεργούν τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, απέναντι στους πρόσφυγες που οι ίδιοι ξερίζωσαν από τα σπίτια τους.

 

Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει προσφυγιά, ξεριζωμός, πόλεμοι, χούντα.

Με μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια και στον ταξικό, αγωνιστικό, αντιιμπεριαλιστικό εορτασμό της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου δίνουμε απάντηση στο δόγμα «Νόμος και Τάξη», στον εντεινόμενο αυταρχισμό και την καταστολή, καθώς και στην κατάργηση του ασύλου. Δίνουμε απάντηση σε κυβερνήσεις και μεγάλους ομίλους που θέλουν τα συνδικάτα στο γύψο.

 

Η αντεργατική επίθεση αντιμετωπίζεται πρώτα και κύρια με την οργάνωση της αντεπίθεσης του κινήματος και την αγωνιστική συμπόρευση νέων δυνάμεων, στην πρώτη γραμμή της πάλης για την ακύρωση των αντιλαϊκών νόμων και επιλογών.

 

Ο δρόμος αυτός είναι δύσβατος και ανηφορικός, ωστόσο ο αταλάντευτος και διαρκής αγώνα ενάντια στη φασιστική, αμερικανονατοϊκή δικτατορία, η αλύγιστη στάση των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα στις φυλακές, στα βασανιστήρια και στις εξορίες, πρέπει να αποτελέσουν οδηγό για όλους μας, να μας εμπνεύσουν σε οργάνωση, διεκδίκηση δράση.

 

Συνεχίζουμε στην πρώτη γραμμή της πάλης ενάντια την αντιλαϊκή πολιτική, σημαδεύοντας τον πραγματικό αντίπαλο την άρχουσα τάξη, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ που τη στηρίζουν, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις τους. Απαντάμε στους υμνητές της χούντας, στους θρασύδειλους φασίστες-δολοφόνους της Χρυσής Αυγής.

 

Απέναντι στα αιματοβαμένα σχέδια των ιμπεριαλιστών, απέναντι στην πολιτική που δολοφονεί τα όνειρα και το μέλλον της νέας γενιάς, για τα κέρδη των λίγων διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργατών και της νεολαίας σε μόρφωση, δουλειά, ζωή.

 

Ανοίγουμε τον δρόμο για να γίνουν πράξη τα συνθήματα και οι διεκδικήσεις των αγωνιστών της αντιδικτατορικής πάλης και του Πολυτεχνείου του ’73.

 

Μαζί με Εργατικά Κέντρα, ομοσπονδίες, συνδικάτα, εργαζόμενους, συλλόγους αυτοαπασχολούμενων, γυναικών, νεολαίας καταθέτουμε στεφάνι στο Πολυτεχνείο θα γίνει τo Σάββατο 16 Νοέμβρη στις 11.30 το πρωί

Συμμετέχουμε στην μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση προς την αμερικάνικη πρεσβεία την Κυριακή 17 Νοέμβρη.

 

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.