ΠΑΣΕWIND-ΨΗΦΙΣΜΑ για την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου στην ΑΣΟΕΕ από την Κυβέρνηση της ΝΔ

ΨΗΦΙΣΜΑ

 

 

Το ΔΣ του ΠΑΣΕWIND καταγγέλλουμε την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου στην ΑΣΟΕΕ από την Κυβέρνηση της ΝΔ. Καταγγέλλουμε την επέμβαση και καταστολή της αστυνομίας την Δευτέρα 11 Νοέμβρη, εναντίον φοιτητών που αντιδρούσαν στην απόφαση της Συγκλήτου να σφραγίσει το κτίριο μέχρι την 17η Νοέμβρη.

 

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν είναι τυχαία, αλλά πατά στο δόγμα «Νόμος και Τάξη» που επιχειρεί να επιβάλει η ΝΔ εναντίον των λαϊκών, εργατικών και νεολαιίστικων αγώνων. Διακαής τους πόθος να «βάλουν στον γύψο» τους λαϊκούς αγώνες, να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, να μετατρέψουν τα ΑΕΙ σε Ανώνυμες Εταιρείες, χωρίς ενοχλητικές φωνές και διαμαρτυρίες για δικαιώματα, μισθούς, ζωή.

 

Η στάση της Συγκλήτου, ουσιαστικά απαγορεύει στους φοιτητές της ΑΣΟΕΕ να πάνε στη σχολή τους, να προχωρήσουν σε μαζικές, συλλογικές διαδικασίες και Γενική Συνέλευση  μπροστά στον τριήμερο αγωνιστικό εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αλλά και αγωνιστικών κινητοποιήσεων των φοιτητών ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της Κυβέρνησης.

 

Αντίστοιχες τακτικές βιώνουμε εδώ και πολλά χρόνια από την Wind.

Ιδιότυπο lock out την ημέρα της απεργίας για να μην έρθουν οι εργαζόμενοι στην κινητοποίηση, για να μην μπορέσουν να συμμετέχουν στις δράσεις του σωματείου, στις συνελεύσεις, να μην συζητήσουμε μεταξύ μας τα κοινά μας προβλήματα, να διαμορφώσουμε αιτήματα και πλαίσιο πάλης και διεκδικήσεων.

Την ίδια στιγμή από τους χώρους των πρόσφατων απεργιακών κινητοποιήσεων στην Wind έγινε «παρέλαση» ένστολων, ασφαλιτών και κάθε λογής «οργάνων» κατ’ εντολήν την εργοδοσίας.

 

Η καταστολή και ο αυταρχισμός της ΝΔ,  πατάνε στον δρόμο που έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ που ως Κυβέρνηση αντίστοιχα ξυλοφόρτωνε δασκάλους, φοιτητές και διαδηλωτές ενώ προχώρησε σε ευθεία επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες των εργαζομένων, στο δικαίωμα στην απεργία, αλλά και στοχοποίησε ως «παραβατικές» τις αγωνιστικές διαδικασίες των φοιτητών.

Καταδικάζουμε την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου και την καταστολή των φοιτητικών, λαϊκών αγώνων.

Απέναντι στον αυταρχισμό και την καταστολή απαντάμε με δυνάμωμα του αγώνα για μόρφωση, δουλειά, ζωή.

 

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.