ΠΑΣΕWIND-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ – ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 10.30 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ – ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 10.30 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Συνάδελφοι,

Η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, ενός από τα κυριότερα κεκτημένα των εργατικών αγώνων ήταν και παραμένει ονείρωξη κάθε κυβέρνησης είτε με αφορμή την οικονομική κρίση είτε παλαιότερα. Από τους τους νόμους Ρέππα και Σιούφα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του 90 μέχρι το νόμο-λαιμητόμο του ΣΥΡΙΖΑ το 2017 έναν στόχο έχουν, να δημιουργήσουν νέα πεδία κερδοφορίας για το κεφάλαιο δωρίζοντας στην «ιδιωτική πρωτοβουλία» άλλη μια από τις εργατικές κατακτήσεις.

Η κοινωνική ασφάλιση δεν είναι κάτι μακρινό, κάτι που επηρεάζει μόνο τους συνταξιούχους μέλλοντες και νυν. Αφορά την προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας της εργασίας, της Πρόνοιας, την ανεργία, τα βαρέα και ανθυγιεινά, την μητρότητα και βέβαια την σύνταξη, δηλαδή τη ζωή μετά τον εργασιακό βίο. Αφορά την ασφάλεια μας και των οικογενειών μας. Και βέβαια όλο αυτό το μέτωπο αφορά την εργατική τάξη, τους  ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες συνολικά τον εργαζόμενο λαό.

Μιλάνε για πυλώνες κλπ. αλλά αποκρύπτουν ότι θέλουν να βάλουν τις ιδιωτικές ασφαλιστικές νταβατζή στο κεφάλι μας, να χρησιμοποιούνται για να συμπληρώνουν μια σύνταξη χαρτζιλίκι και να προσθέσουν ακόμα έναν εκβιασμό στον εργαζόμενο που πλέον θα έχει ακόμα ένα λόγο να φοβάται μη βρεθεί άνεργος και χωρίς τις ιδιωτικές παροχές. Έχουμε πείρα στην Wind από ιδιωτική ασφάλιση και πως εισάγει περιορισμούς και απαγορεύσεις ακόμα και για βασικά θέματα.

Συνάδελφοι,

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για απώλειες. Είναι η ώρα να βάλουμε ένα φρένο, να μην επιτρέψουμε ακόμα ένα δικαίωμα μας να γίνει βορά στις ορέξεις των εργοδοτών και του κεφαλαίου συνολικότερα. Χρειάζεται τώρα να δώσουμε απάντηση στην προσπάθεια διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης. Γι’ αυτό χρειάζεται να δώσουμε μαζικό παρόν στο συλλαλητήριο στις 30/11 που διοργανώνουν ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, σωματεία από κάθε κλάδο αλλά και από τον δικό μας, όπως το ΣΕΤΗΠ το σωματείο της 360Connect-Vodafone, το σωματείο της E-value.

Συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο στις 30 Νοεμβρίου στις 10.30 στα Προπύλαια για την υπεράσπιση της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης. Να μην λείψει κανείς!

 

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.