ΠΑΣΕWIND-Δε τους χαρίζουμε τη κοινωνική ασφάλιση – Όλοι στην απεργία 18 Φλεβάρη

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ WIND

Αρ. Απόφασης Πρωτοδικείου Αθηνών 4348/2005

Τηλ.: 210 5100910– Φαξ: 2114010021– E-mail : symboulio@yahoo.com

 

Συνάδελφοι,

Οι επιθέσεις της κυβέρνησης σε κάθε δικαίωμα σε κάθε κατάκτηση που έχει μείνει στους εργαζόμενους δεν έχουν τελειωμό. Νέος στόχος το ασφαλιστικό όπου έρχονται να ολοκληρώσουν το νόμο-λαιμητόμο του υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Κατρουγκαλου με την νέα «βελτιωμένη εκδοχή» του κ Βρούτση. Όλα αυτά εν μέσω νέας επικοινωνιακής καταιγίδας σχεδόν από κάθε μέσο «ενημέρωσης» για το πόσο δήθεν σε θετική κατεύθυνση είναι οι αλλαγές – κόλαφος που ετοιμάζουν. Το προηγούμενο διάστημα δόθηκε μια πρώτη απάντηση με τα μαζικά συλλαλητήρια των ταξικών σωματείων και κλιμακώνεται με την 24ωρη απεργία στις 18 Φλεβάρη. Μια απεργία αποφασισμένη από τους εργαζόμενους μέσω των σωματείων τους κόντρα εκτός των άλλων και στην ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ που δίνει μάχη για να μην πέτυχει η απεργία.

Στις 18 Φλεβάρη ΑΠΕΡΓΩ

  • Γιατί η Κοινωνική Ασφάλιση είναι κομβικό ζήτημα για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Μπορεί το Ασφαλιστικό να αφορά το ύψος της σύνταξης που πετσοκόβεται διαρκώς όμως, την ίδια στιγμή, αφορά καταρχάς τη νέα γενιά, τη σημερινή και την αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης. Απεργώ για  την εξασφάλιση της δυνατότητας να μπορώ να ζήσω με τη σύνταξή μου και όχι να δουλεύω για να ζήσω, όπως επιβάλλεται σε άλλα κράτη της ΕΕ με το πρόσχημα της «ενεργού γήρανσης».
  • Γιατί το Ασφαλιστικό δεν αφορά μόνο το ύψος της σύνταξης και την ηλικία συνταξιοδότησης. Περιλαμβάνει την προστασία της υγείας των εργαζομένων. Απεργώ για την εξασφάλιση ότι αν τύχει κάτι σ’ εμένα και την οικογένειά μου θα έχουμε δημόσια και δωρεάν πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ανάλογα με τις ανάγκες μας και όχι το εισόδημα μας.
  • Γιατί η Κοινωνική Ασφάλιση δεν είναι ατομική υπόθεση, είναι συλλογικό κοινωνικό δικαίωμα. Η υγειά, η πρόνοια, η σύνταξη δεν είναι ούτε ελεημοσύνη, ούτε «προσφορά του κράτους». Είναι κομμάτι τους μισθού μας που πληρώνουμε από τη πρώτη μέρα δουλείας. Απεργώ για να μη χρησιμοποιηθούν αυτά που μου ανήκουν για να χρηματοδοτηθεί η κερδοφορία των επιχειρήσεων.
  • Γιατί η επίθεση στο Ασφαλιστικό είναι κομμάτι της ενιαίας επίθεσης της αστικής τάξης στα εργατικά – λαϊκά στρώματα. Συμπληρώνει το ξήλωμα κατακτήσεων των εργαζομένων, το τσάκισμα των Συλλογικών Συμβάσεων, την καταστολή της συνδικαλιστικής δράσης, τη φόρο-καταιγίδα, την κατάργηση της προστασίας της λαϊκής κατοικίας, το ξεκλήρισμα των αυτοαπασχολούμενων. Απεργώ για υπογραφή συλλογικής σύμβασης στην Wind με βάση τις αυξημένες ανάγκες μας, Απεργώ για να σταματήσει η τρομοκρατία και οι απολύσεις, Απεργώ για να πάψει η μεταφορά έργου σε τρίτους και η απαξίωση τμημάτων και συναδέλφων.

Συνάδελφοι,

Οι εργαζόμενοι πρέπει να διατρανώσουμε ότι δεν παραιτούμαστε από τη διεκδίκηση σύγχρονων δικαιωμάτων στη δουλειά και την Ασφάλιση. Σήμερα, ενώ υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για ένα σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν κοινωνικό-ασφαλιστικό σύστημα, που θα καλύπτει ολόπλευρα, με σύγχρονες παροχές Υγείας – Πρόνοιας όλο το λαό, οι ανάγκες της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων υπονομεύουν αυτήν την ανάγκη. Δε τους χαρίζουμε τη κοινωνική ασφάλιση, δίνουμε τη μάχη μαζί με τις ταξικές δυνάμεις στον κλάδο και γενικότερα να μην περάσει το νομοσχέδιο, να κόψουμε την όρεξη της κυβέρνησης και των εργοδοτών για τις περαιτέρω επιθέσεις που ετοιμάζουν στην ζωή μας, να διεκδικήσουμε πίσω αυτά που χάσαμε όλα αυτά τα χρόνια!

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.30 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

 

 

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.