ΠΑΣΕWIND: Βάζουμε στο επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες

 

  • Να δουλεύουν όλοι οι συνάδελφοι, και wind employees και στους συνεργάτες με υλικά και μέσα (ακουστικά, laptop κλπ) που θα παρέχει η εταιρεία.
  • Αυστηρή τήρηση του ωραρίου, καμία όχληση σε ρεπό και ώρες ανάπαυσης.
  • Καμία μέρα κανονικής άδειας χαμένη – καμία άδεια άνευ αποδοχών.

Όλα αυτά τα έκτακτα μέτρα, όπως  εργασία απ’ το σπίτι, το κυριακάτικο άνοιγα των καταστημάτων κα,  να μην γίνουν μόνιμα μετά το τέλος του συναγερμού. Ενημερώνουμε το σωματείο μας για κάθε αυθαιρεσία της εργοδοσίας. Για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε εμείς και οι οικογένειες μας. Η αλληλεγγύη και η συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση είναι τα δικά μας όπλα!

“… Πιστευω ότι εχουμε λαβει μεριμνα να μη μεινει κανεις χωρις στηριξη αυτή τη δυσκολη περιοδο, αλλα αν μας εχει ξεφυγει κατι παρακαλω να μας το υποδειξετε …”

Έστω και τώρα ας αλλάξει ρότα η εργοδοσία της Wind και ας μην ακολουθήσει την προσφιλή της τακτική να αγνοεί τα δίκαια αιτήματα και τις καταγγελίες του σωματείου μας. Καιρό τώρα καταγγέλλουμε από κοινού με το κλαδικό συνδικάτο τις συνθήκες που επικρατούν στους «συνεργάτες»: Απολύσεις, τρομοκρατία, στοίβαγμα, κοινά ακουστικά κ.α.

Για άλλη μια φορά «ενημερώνουμε» την διοίκηση ότι στα κτήρια των συνεργατών δεν υπάρχουν αντισηπτικά, δεν έχουν μοιραστεί ατομικά είδη υγιεινής, δεν υπάρχουν ατομικά γραφεία, υπολογιστές, ατομικά ακουστικά, δεν υπάρχει επαρκής καθαριότητα στους χώρους. Ενώ τουλάχιστον η icap από χτες υποχρεώνει εργαζόμενους που δεν έχουν προσωπικό υπολογιστή ή γρήγορο ιντερνετ στο σπίτι σε άδεια άνευ αποδοχών. Και οι καταγγελίες στο σωματείο μας έρχονται βροχή. Αλήθεια με τους εργαζόμενους στην Γευσίνους τι γίνεται; Γι’ όλους αυτούς δεν υπάρχει φαίνεται το αγαθό της επικοινωνίας.

Κανένα μεροκάματο χαμένο, καμία μέρα κανονικής άδειας συναδέλφου χαμένη, καμία άδεια άνευ αποδοχών

Και για να μην ξεχνιόμαστε…. Έχει και η κοροϊδία ένα όριο. Βγαίνει η εργοδοσία και περηφανεύεται πως αποσυμφόρησε τα κτίρια. Ναι αυτά τα κτίρια που μας έχουν στοιβαγμένους τόσους μήνες μετά τις «αναδιαρθρώσεις».

Έρχεται ο κ Ζαρκαλής να μας υπενθυμίσει πως προμηθεύσουμε την κοινωνία με το «αγαθό» της επικοινωνίας. Ξεχνάει πως αυτό το «αγαθό» το χρυσοπληρώνει ο εργαζόμενος, και κινδυνεύει να βρεθεί και χωρίς αυτό με την παραμικρή καθυστέρηση πληρωμής. Ας το πούμε καθαρά έτσι όπως είναι: «αγαθό» υπέρτατο που κάνουν ότι μπορούν για να το διασφαλίσουν και μέσα στην πανδημία είναι το κέρδος τους και τίποτα άλλο.

 

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.