ΠΑΣΕWIND-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ.

Συνάδελφοι,

 

Η σωρεία αυθαιρεσιών και παραβιάσεων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, της υγείας και ασφάλειας των εργαζόμενων αλλά και των εργατικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων του κλάδου δεν μπορεί και δεν θα μείνει αναπάντητη.

 

Συνημμένη μπορείτε να βρείτε καταγγελία που μέχρι στιγμής προσυπογράφεται από αρκετά κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου με βάση στοιχεία και αιτήματα που συγκεντρώσαμε μέχρι στιγμής προς τις κρατικές αρμόδιες αρχές. Υπάρχει ανοικτό κάλεσμα προς όλα τα σωματεία του κλάδου.

 

Συνεχίζουμε μέσα από τα σωματεία μας κλαδικά και επιχειρησιακά την μαχητική διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας, με παρεμβάσεις στους χώρους δουλειας, με την καταγραφή επιπρόσθετων καταγγελιών και ζητημάτων όπως αυτά προκύπτουν καθημερινά.

 

Χθες ενημερωθήκαμε με νέο μήνυμα του κ. Ζαρκαλη για τα τεκταινόμενα στην εταιρεία και τον κλάδο. Ελέγχονται ως ανακριβείς οι πληροφορίες πως ακούστηκαν χοροί και τραγούδια από τα διαμερίσματα των εργαζόμενων στη wind που ζούσαν με την αγωνιά μη τυχόν και χαλάσουν τα αποτελέσματα της εταιρείας. Σαν σωματείο δεσμευόμαστε να προωθήσουμε το αισιόδοξο μήνυμα του κ Ζαρκαλη στους δεκάδες εργαζομένους στους «συνεργάτες» που δουλεύουν ακόμα στοιβαγμένοι ή τους έχει επιβληθεί υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών.

 

Επίσης να τον ενημερώσουμε, γιατί όπως πάντα δεν γνωρίζει, πως η work from home καθημερινότητα για τους συναδέλφους περιλαμβάνει μια άνευ προηγουμένου εντατικοποίηση, πιέσεις απ τους προϊσταμένους ακόμα και υποχρεωτικά email αναφοράς εργασιών στο τέλος της μέρας γιατί προφανώς κάποιο προϊστάμενοι θεωρούν ότι οι συνάδελφοι μένουν σπίτι για να αράξουν και όχι για να δουλέψουν κάτω από αντίξοες συνθήκες.

 

Συνάδελφοι, μπορεί να μην βρισκόμαστε καθημερινά αλλά το σωματείο είναι εδώ. Σας καλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας για κάθε θέμα, κάθε πρόβλημα.

 

Και επειδή μας ενημέρωσε ο κ Ζαρκαλής πως τα καταστήματα λειτουργούν, απαιτούμε συγκεκριμένα για αυτά:

 

  • Τοποθέτηση ειδικών Plexiglas σε όλα τα καταστήματα που είναι απαραίτητο να παραμένουν ανοιχτά για την προστασία των εργαζομένων από την μετάδοση του ιού.
  • Ο μέγιστος αριθμός πελατών να είναι ένας ανά εργαζόμενο με ευθύνη των επιχειρήσεων.
  • Επιμελής Καθαριότητα με απολυμαντικά μέσα ανά 2ωρο σε πληκτρολόγια, ποντίκια, καθίσματα, air – condition, γενικά τα εργαλεία που χρησιμοποιούν καθημερινά οι εργαζόμενοι.
  • Αντισηπτικά – γάντια – μάσκα σε αφθονία για κάθε εργαζόμενο
  • Καθημερινή απολύμανση των κλιματιστικών και των καταστημάτων αμέσως μετά την λήξη του ωραρίου.

 

To ΔΣ του ΠΑΣΕWIND

 

 

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.