ΠΑΣΕWIND-Για τα ζητήματα που αφορούν όλους εμάς τους εργαζόμενους-Οι εργαζόμενοι να μη ματώσουν εν μέσω πανδημίας!

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Για τα ζητήματα που αφορούν όλους εμάς τους εργαζόμενους-Οι εργαζόμενοι να μη ματώσουν εν μέσω πανδημίας!

Μέχρι σήμερα και από τις αρχές Μάρτη που ανακοινώθηκαν τα πρώτα μέτρα για τον κορονοϊο, δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους, το κύμα των απολύσεων μετατράπηκε σε τσουνάμι, με πολύ πάνω από 40.000 να βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις ουρές των ανέργων. Τα νέα μέτρα προστασίας που ανακοινωθήκαν μέσω των αρμόδιων υπουργών, είναι ανεπαρκή, αποτελούν ασπιρίνη στον πόνο εκατοντάδων χιλιάδων εργαζόμενων που μένουν χωρίς εισόδημα για δύο μήνες και αέρα κοπανιστό για τους εργαζόμενους που ήδη έχουν λάβει το χαρτί της απόλυσης ή εργάζονται πλέον με κάθε είδους ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Μέσα σε αυτό το τοπίο το σωματείο μας βρίσκεται δίπλα σε κάθε συνάδελφο που έχει ανάγκη και έχει υποχρέωση να απαιτήσει τη δέσμευση της διοίκησης για τα παρακάτω αιτήματα.

26/03/2020

 1. Tην καταβολή του Δώρου Πάσχα στις προβλεπόμενες ημερομηνίες.
 2. Καμία μεταβολή στους μισθούς των συναδέλφων που εργάζονται από το σπίτι ανεξαρτήτως ωραρίου και βάρδιας (προσαυξήσεις Αργιών και ΣΚ) ή λόγω τεχνικού προβλήματος δεν μπορούν να εισέλθουν σε εταιρικά συστήματα.
 3. Μηδενικές χρεώσεις των εταιρικών κινητών εάν και εφόσον χρειαστεί και για όσο καιρό είναι απαραίτητο.
 4. Να μπει τέλος στην εντατικοποίηση και στις αναφορές παραγωγικότητας που ζητούν προϊστάμενοι. Ο επαγγελματισμός των συναδέλφων μας δεν είναι συζητήσιμος.
 5. Αυστηρή εφαρμογή του οκτάωρου – Καμία ενόχληση και πίεση μέσω τηλεφώνου σε εργαζόμενους να δουλέψουν εκτός ωραρίου – Καμία απάντηση σε τηλέφωνα, mail εκτός ωραρίου.
 6. Εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων που ζητήσαμε για συνεργάτες και καταστήματα.

 

 • Τοποθέτηση ειδικών Plexiglas σε όλα τα καταστήματα που είναι απαραίτητο να παραμένουν ανοιχτά για την προστασία των εργαζομένων από την μετάδοση του ιού.
 • Ο μέγιστος αριθμός πελατών να είναι ένας ανά εργαζόμενο με ευθύνη των επιχειρήσεων.
 • Επιμελής Καθαριότητα με απολυμαντικά μέσα ανά 2ωρο σε πληκτρολόγια, ποντίκια, καθίσματα, κλιματιστικά, γενικά τα εργαλεία που χρησιμοποιούν καθημερινά οι εργαζόμενοι.
 • Αντισηπτικά – γάντια – μάσκα σε αφθονία για κάθε εργαζόμενο
 • Καθημερινή απολύμανση των κλιματιστικών και των καταστημάτων αμέσως μετά την λήξη του ωραρίου.

 

 

Συνάδελφοι το Σωματείο μας παρά τις απαγορεύσεις παρά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί ήταν είναι και θα είναι πάντα  δίπλα σε όλους τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους όπου και όποτε χρειαστεί.

Για οποιοδήποτε ζήτημα προκύψει επικοινωνήστε με το Σωματείο.

 

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.