A kind reminder: ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ ΑΠΕΡΓΩ!

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ ΑΠΕΡΓΩ!

Για να μην περάσει ο αντεργατικός νόμος

Για να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ

Για σταθερός ημερήσιο εργάσιμος χρόνο, 7ωρο-5νθημερο-35ωρο

 

Συνάδελφοι,

Με την κατάθεση του αντεργατικού νομοσχέδιου η κυβέρνηση επιβεβαίωσε αυτό που το ταξικό κίνημα φώναζε μήνες τώρα: το νομοσχέδιο δεν φτιασιδώνεται, ούτε έχει κάποιες θετικές πλευρές. Βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι, να διαλέξουμε αν θα παραχωρήσουμε τα πιο ιερά δικαιώματα του εργαζόμενου, το 8ωρο, την αμοιβή της υπερωρίας, την απεργία. Στις 10 Ιούνη καλούν σε απεργία οι πάντες, ακόμα και η ΓΣΕΕ λόγω της πίεσης από τους εργαζόμενους.

Θέλουν να καταργήσουν το οκτάωρο, επιβάλλοντας την 10ωρη εργασία με συμψηφισμό υπερωριών και ρεπό. Εξαφανίζουν την Κυριακή αργία. Χτυπάν τα σωματεία και την απεργία. Ρυθμίζουν, μονιμοποιούν και νομιμοποιούν την πιο σύγχρονη ελαστική μορφή εργασίας, την τηλεργασία, με ένα στόχο: να δημιουργήσουν έναν νέο τύπο εργαζόμενου που θα είναι διαθέσιμος ανάλογα με τις ανάγκες του εργοδότη 24ώρες το 24ώρο, 7 μέρες την εβδομάδα, από οπουδήποτε και αν βρίσκεται: στο σπίτι, στο γραφείο, σε κανονική είτε αναρρωτική άδεια.

Είναι αυτή η ζωή που θέλουμε; Είναι αυτή η ζωή που αξίζουμε;

Απάντηση και την δύναμη έχουμε και την δυνατότητα, να δώσουμε!

Συμμετέχουμε στο σωματείο μας, στις δράσεις του, απεργούμε!

Απεργώ γιατί το τμήμα μου κάνει ήδη πολλές υπερωρίες και με το νέο νόμο ακόμα και τα λίγα χρήματα παραπάνω που έπαιρνα θα γίνουν ώρες ρεπό για όποτε βολεύει την εργοδοσία. Συν ότι με την κατάργηση της Κυριακής αργίας δε μπορώ ούτε να αρνηθώ να δουλέψω Κυριακή ή αργία.

Απεργώ γιατί ήδη οι προϊστάμενοι μου κάνουν νύξεις για εκ περιτροπής παρουσία στο γραφείο και ξέρω πως η τηλεργασία σημαίνει απλήρωτες υπερωρίες, πίεση, τηλέφωνα και email όποτε τους βολεύει. Συν ότι το σπίτι μου έχει γίνει από χώρος ανάπαυσης, χώρος εξόντωσης.

Απεργώ γιατί η εργοδοσία δε μου επιτρέπει να μπω στο rotation επιστροφής στο γραφείο γιατί… έτσι τη βολεύει. (βλ. Νεαπόλεως)

Απεργώ γιατί η εργοδοσία εκτός από νοσοκόμους για να μετράνε θερμοκρασίες έχει μετατρέψει τους συναδέλφους security και σε χωροφύλακες που θα ελέγχουν αν είναι «τα χαρτιά μας εν τάξει» για να μπούμε στα κτίρια.

Απεργώ γιατί η εργοδοσία πλην της αγοράς των θερμομέτρων δεν έχει πάρει ούτε μισό μέτρο για να είμαστε υγιείς και ασφαλείς στα γραφεία μας. Συν ότι αυτή ακριβώς η έλλειψη μέτρων θα γίνει δικαιολογία για να δουλεύουμε εκ περιτροπής στο γραφείο.

Απεργώ γιατί θέλω να έχω το δικαίωμα να συμμετέχω στο σωματείο μου, να αποφασίζω συλλογικά, να διεκδικώ συλλογική σύμβαση εργασίας, και να απεργώ όποτε κρίνω εγώ χωρίς τον έλεγχο και την παρέμβαση της εργοδοσίας και του υπουργείου.

Στις 10 Ιούνη απεργούμε. Απέναντι στο σχέδιο ΕΕ, κυβέρνησης, αστικών κομμάτων και εργοδοτών που ως προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη τους επιχειρούν να εντείνουν την εκμετάλλευση μας, προτάσσουμε το δικό μας σχέδιο που περιλαμβάνει αυξήσεις στους μισθούς, μείωση του εργάσιμου χρόνου, συλλογική σύμβαση εργασίας, συνολικά μισθούς και δικαιώματα αντίστοιχα της εποχή μας και της τεχνολογικής και επιστημονικής εξέλιξης.

 Παίρνουμε την ζωή μας στα χέρια μας – Απαντάμε αγωνιστικά με απεργία στις 10 Ιούνη

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.