Να μη κατατεθεί το νομοσχέδιο – έκτρωμα

ΟΛΟΙ 3 ΙΟΥΝΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 19:00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΗ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ

 

Συνάδελφοι,

Κυβέρνηση και εργοδότες, χέρι-χέρι με τις δυνάμεις του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στη ΓΣΕΕ, λυσσάνε για να περάσουν το αντεργατικό νομοσχέδιο – τερατούργημα. Η θέση των εργαζομένων, του ταξικού κινήματος, ήταν από την πρώτη στιγμή ξεκάθαρη: Το νέο τερατούργημα της κυβέρνησης πρέπει να απορριφτεί από τους εργαζόμενους στο σύνολο του. Δεν φτιασιδώνεται, ούτε έχει κάποιες θετικές πλευρές.

Η εργοδοσία στη Wind, πάντα πρωτοπόρα, έχει ξεκινήσει ήδη την εφαρμογή του νομοσχεδίου. Προϊστάμενοι «συμβουλεύουν» συναδέλφους να παίρνουν άτυπα ρεπό αντί να ζητάνε και να πληρώνονται υπερωρίες, διευθυντές ανακοινώνουν υβριδικά μοντέλα τηλεργασίας, οι περισσότεροι παραμένουμε σπίτι έρμαια της αυξανόμενης εκμετάλλευσης και της απομόνωσης.

Είναι ώρα μάχης για όλους μας. Το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ, είναι στο σύνολό του ενάντια στη ζωή μας. Η θέση του είναι στα σκουπίδια. Το Σωματείο μας όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσε μάχη ενημέρωσης, οργάνωσης των εργαζόμενων κόντρα στο αντεργατικό έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση. Οι αποφάσεις εκατοντάδων σωματείων, ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων, οι μαζικές κινητοποιήσεις το προηγούμενο διάστημα, δείχνουν το δρόμο και μας γεμίζουν θάρρος.

Ήρθε η ώρα να εκφραστεί η καταδίκη του νέου Ν/Σ που έχει στόχο να κλέψει από τις ζωές μας. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα. Παραμερίζουμε την άθλια πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Ήταν τέτοια η πίεση που ασκήθηκε από εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις που αναγκάστηκε να προκηρύξει απεργία στις 10 Ιούνη σε μια ύστατη προσπάθεια αποπροσανατολισμού.

Ο αγώνας για εμάς δεν είναι ημερομηνίες. Είναι περιεχόμενο και δράση.

Δίνουμε ηχηρή απάντηση ότι δε χάνουμε το στόχο από τα μάτια μας, όσους ελιγμούς και να κάνουν:

Όχι στην κατάργηση του 8ώρου, κάτω τα χέρια από την απεργία. Ριζική μείωση του χρόνου εργασίας, 5νθήμερο-7ωρο-35ωρο με αυξήσεις στους μισθούς, μόνιμη και σταθερή δουλειά. Στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση , στους εργοδότες και στους ακολούθους τους στην ΓΣΕΕ:

Το νομοσχέδιο έκτρωμα δε θα κατατεθεί

Δημοσιεύθηκε στην Uncategorized. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.