Για την τηλεφωνική παρέμβαση του ΔΣ του σωματείου στο HR

Συνάδελφοι,

Το ΔΣ του σωματείου μαζί με συναδέλφους από το κτίριο της Νεαπόλεως προχωρήσαμε σε τηλεφωνική παρέμβαση στον επικεφαλής του HR. Όπως και σε προηγούμενες επικοινωνίες απαιτήσαμε να μπουν και οι συνάδελφοι στην Νεαπόλεως στο rotation επιστροφής στο γραφείο μαζί με τα υπόλοιπα τμήματα της εταιρείας με δεδομένο μάλιστα πως οι συνάδελφοι είναι σε καθεστώς συνεχούς υποχρεωτικής τηλεργασίας από τον Αύγουστο. Δηλώσαμε πως θεωρούμε πως η διοίκηση συνεχίζει την εκδικητική της στάση απέναντι στους συγκεκριμένους εργαζόμενους που στάθηκαν όρθιοι και αρνήθηκαν την εθελούσια που επέβαλε στα τμήματα τους η διοίκησή το 2018.

 

Η απάντηση από την διοίκηση ήταν πως δε γίνεται να ανοίξει ακόμα το κτίριο της Νεαπόλεως για λόγους που αρνήθηκε να κατονομάσει και περιορίστηκε σε ένα αόριστο ευχολόγιο για επιστροφή των συναδέλφων «κάποια στιγμή» ενώ παρέπεμψε στις καλένδες αίτημα για δια ζώσης συνάντηση.

Συνάδελφοι,

Η εργοδοσία έχει αποδείξει και με την στάση της στην πανδημία ότι δρα με γνώμονα την αύξηση των κερδών της και όχι το ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους όπως ισχυρίζεται. Όπως πάντα εκμεταλλεύτηκε και συνεχίζει να εκμεταλλεύεται όλο το δήθεν προσωρινό νομοθετικό πλαίσιο της πανδημίας για να μας απομονώσει και να την «βγάλει καθαρή» χωρίς να πάρει ούτε ένα μέτρο για την ενίσχυση της υγιεινής και ασφάλειας στις εγκαταστάσεις. Τώρα περιμένει το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που κατά παραγγελία έρχεται να νομιμοποιήσει τις χρόνιες επιδιώξεις της: να βάλει στο χέρι το σωματείο, να κάνει και με τον νόμο την ζωή μας λάστιχο, να μας εξωθήσει σε δουλειά της Κυριακές, να επεκτείνει τις απλήρωτες υπερωρίες.

Αρκετά! Μαζί με το σωματείο μας μπορούμε να βάλουμε μπλόκο στις ορέξεις τους και επιθετικά απαιτούμε την υπογραφή ΕΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής.

 

Απαιτούμε:

  • Να συμπεριληφθούν άμεσα στο rotation για επιστροφή στο γραφείο όσοι συνάδελφοι από το κτίριο της Νεαπόλεως μπορούν και θέλουν να γυρίσουν.
  • Να μην υποχρεωθεί να γυρίσει για δήθεν επιχειρησιακούς λόγους κανένας συνάδελφος που δεν θέλει να επιστρέψει.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων, διατάξεων και ΠΝΠ. Να μην υπάρξει καμία σκέψη για μονιμοποίηση και ρύθμιση στο καθεστώς της τηλεργασίας.
  • Όχι στην εντατικοποίηση. Στις απλήρωτες υπερωρίες.
  • Παροχή των αναγκαίων Μέσων Ατομικής Προστασίας από την εργοδοσία καθώς και καθημερινή παρουσία του γιατρού εργασίας σε κάθε κτίριο, εξασφαλίζοντας κατάλληλους χώρους και όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα ώστε οι  εργαζόμενοι να νιώθουμε και να είμαστε ασφαλείς .
  • Να χορηγηθεί 48ωρη άδεια στους συναδέλφους που εμβολιάζονται.
  • Να επαναλειτουργήσει η δωρεάν μετακίνηση από και προς τα γραφεία της εταιρείας με πυκνά δρομολόγια εταιρικών λεωφορείων.
Δημοσιεύθηκε στην Uncategorized. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.