Κανένας μόνος του! Με το σωματείο μας βάζουμε τέρμα στην απομόνωση και την ηττοπάθεια

Κανένας μόνος του!

Με το σωματείο μας βάζουμε τέρμα στην απομόνωση και την ηττοπάθεια

 

Συνάδελφοι,

 

Αφού άνοιξαν σχεδόν τα πάντα, και μια βδομάδα πριν την έλευση και των τουριστών αποφάσισε η εργοδοσία της Wind να επιτρέψει σε ένα ποσοστό συνάδελφων ανά βδομάδα να βγουν από το σπίτι και να επιστρέψουν στο χώρο δουλειάς. Και μετά άλλαξε γνώμη γιατί … ενημερώθηκε από τον σύλλογο των φαρμακοποιών. Παλινωδίες!

 

Και σε όλα αυτά επιμελώς έχει ξεχάσει από το περιβόητο rotation τους συναδέλφους από το κτήριο της Νεαπόλεως… Δρα και εκδικητικά και εκ του πονηρού: θυμίζουμε ότι στην Νεαπόλεως είναι «παρκαρισμένοι» οι συνάδελφοι μας που έτριψαν στην μούρη της διοίκησης την εθελούσια το 2018. Αφού τους «πέταξε» μόνους τους στο κτίριο της Νεαπόλεως χωρίς καφετέρια, χωρίς παρκινγκ, αφού αρνήθηκε να βάλει εταιρικό λεωφορείο για την εξυπηρέτηση τους, αφού τους εξαίρεσε και από την προηγούμενη επιστροφή του φθινοπώρου, τώρα τους αφήνει κα πάλι στο σπίτι. Έχουν και το θράσος σε επικοινωνία με το ΔΣ του σωματείου να δικαιολογούνται πως δε γίνεται να ανοίξουν το κτίριο για 5-6 άτομα. Λες και οι συνάδελφοι πήγαν αυτοβούλως στη Νεαπόλεως ή λες και δεν υπάρχει χώρος για αυτά τα 5-6 άτομα στην ΛΑ. Δεν πρέπει να τους περάσει!

 

Το αίτημα του σωματείου μας παραμένει για όλους τους συναδέλφους: όσοι θέλουν και μπορούν να επιστρέψουν στην εταιρεία. Ειδικά για τους συναδέλφους στην Νεαπόλεως το ελάχιστο που μπορεί να γίνει είναι να μπουν στο rotation

 

Συνάδελφοι,

Τίποτα δεν είναι τυχαίο και ασύνδετο. Την ίδια ώρα που ο CEO μας εύχεται να μην χρειαστεί να δουλέψουμε τις μέρες του Πάσχα… την ίδια ώρα που έχουμε χάσει την μέρα και την νύχτα και το μέτρημα …των ωρών εργασίας μας καθώς το τηλέφωνο χτυπάει ασταμάτητα, η δουλειά και τα teams δεν έχουν τελειωμό. Την ίδια ώρα που στην ουσία μας κρατούν κλεισμένους μέσα στα σπίτια μας καθώς δεν έχει ληφθεί το παραμικρό μέτρο βελτίωση της κατάστασης σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας, ενώ δεν υπάρχει καμία αναφορά σε γιατρό εργασίας, στη διευκόλυνση των συναδέλφων του χρησιμοποιούν ΜΜΜ με χρήση εταιρικών λεωφορείων αλλά απλή μετακύληση της ευθύνης στην αυτοδιάγνωση.

 

Ακριβώς την ίδια ώρα. ΣΗΜΕΡΑ.

Η κυβέρνηση παρουσιάζει το νομοσχέδιο – έκτρωμα που θέλει να καταθέσει στην Βουλή προς ψήφιση. Κάνοντας για άλλη μια φορά την χάρη σε ομίλους όπως η wind επιτίθενται στα δικαιώματά μας και επιχειρούν να καταργήσουν  τις υπερωρίες, την Κυριακάτικη αργία, να μονιμοποιήσουν την τηλεργασία.

Να μας καταντήσουν εργαζόμενους λάστιχο, διαθέσιμους στον εργοδότη ανά πάσα ώρα και στιγμή.

 

ΛΑΣΤΙΧΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΑΣΤΙΧΟ ΖΩΗ – ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

 

Αρκετά πια!

 

Σύγχρονο και προοδευτικό δεν είναι η κατάργηση του 8ώρου.

Σύγχρονο και προοδευτικό είναι ο δημιουργικός ελεύθερος χρόνος, ο σταθερός ημερήσιος χρόνος εργασίας και μάλιστα υπάρχουν οι προϋποθέσεις (αν μη τι άλλο γνωρίζουμε από πρώτο χέρι πόσο έχει προχωρήσει η επιστήμη και η τεχνολογία) για μείωση του με αύξηση αποδοχών

 

Σήμερα Τετάρτη 12/05 δίνουμε μαζικό παρόν στο υπουργείο εργασίας στις 13.00

Αύριο Πέμπτη 13/05 στις 19,.00 στα προπύλαια συμμετέχουμε σε μαζικό συλλαλητήριο ενώνουμε τις φωνές μας με εργαζόμενους και συνδικάτα από άλλους κλάδους. Βροντοφωνάζουμε σε κυβέρνηση και σε επιχειρηματικούς ομίλους, στην Wind:

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟ

 

Προετοιμαζόμαστε για πανελλαδική πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

 

Ταυτόχρονα καλούμε όλους τους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο της Λεωφόρου Αθηνών την Δευτέρα 17 Μάη στις 08.30.

Απαιτούμε:

 

 • Κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων, διατάξεων και ΠΝΠ.
 • Καμιά διευθέτηση του χρόνου εργασίας, σαφής διάκριση εργάσιμου – μη εργάσιμου χρόνου.
 • Υπερασπιζόμαστε τον σταθερό εργάσιμο χρόνο. Υπερασπιζόμαστε το 8ώρο. Σταθερό και συνεχές ωράριο.
 • Όχι στην εντατικοποίηση. Στις απλήρωτες υπερωρίες
 • Απαιτούμε την υπογραφή ΕΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής.
 • Παροχή των αναγκαίων Μέσων Ατομικής Προστασίας από την εργοδοσία, εξασφαλίζοντας κατάλληλους χώρους και όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα ώστε οι  εργαζόμενοι να νιώθουμε και να είμαστε ασφαλείς
 • Διασφάλιση καθημερινής παρουσίας του γιατρού εργασίας σε κάθε κτίριο.
 • Να συμπεριληφθούν άμεσα στο rotation επιστροφή στο γραφείο όσοι συνάδελφοι από το κτίριο της Νεαπόλεως μπορούν και θέλουν να γυρίσουν.
 • Να μην υποχρεωθεί να γυρίσει για δήθεν επιχειρησιακούς λόγους κανένας συνάδελφος που δεν θέλει να επιστρέψει.
 • Να χορηγηθεί 48ωρη άδεια στους συναδέλφους που εμβολιάζονται.
 • Να επαναλειτουργήσει η δωρεάν μετακίνηση από και προς τα γραφεία της εταιρείας με πυκνά δρομολόγια εταιρικών λεωφορείων.
 • Να μην υπάρξει καμία σκέψη για μονιμοποίηση και ρύθμιση στο καθεστώς της τηλεργασίας.

 

Δημοσιεύθηκε στην Uncategorized. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.