ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΤΡΟΥΜΑΝ

Την προηγούμενη Δευτέρα 16/04  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έκανε μια ακόμα επίδειξη πυγμής.

Ομάδες των ΜΑΤ με χημικά, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης  επιτέθηκαν εναντίον φοιτητών, σπουδαστών και μαθητών που διαδήλωναν ενάντια στον πόλεμο και σε μια συμβολική κίνηση επιχείρησαν να αποκαθηλώσουν του άγαλμα του Τρούμαν. Η επίθεση που έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές των διαδηλωτών, υπερασπιζόταν κάτι πολύ περισσότερο από την «τάξη». Υπερασπιζόταν την επιλογή εμπλοκής της κυβέρνησης στην επέμβαση ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στη Συρία. Υπερασπιζόταν τις σχέσεις της με τους δολοφόνους των λαών.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Φοιτητές οδηγήθηκαν σε νοσοκομεία τραυματισμένοι, κάποιοι αρκετά σοβαρά. Τραυματισμένοι νέοι συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν στο δικαστήριο και δικάζονται την Τετάρτη 25 Απρίλη.

Βέβαια βγήκε και κάτι καλό: Μετά την φωτογράφηση του Πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ στο άγαλμα του Τρούμαν, όλοι διαπιστώσαμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιτέλους βρήκε το μέρος για να καταθέτει στεφάνια. Είναι το μέρος που της αρμόζει!

Στο άγαλμα του Τρούμαν, του πιο μισητού προέδρου των ΗΠΑ που βαρύνεται με τη ρίψη της ατομικής βόμβας τον Αύγουστο του 1945 στην Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι, την αμερικανική επέμβαση και την χρήση βομβών ναπάλμ ενάντια στους μαχητές του ΔΣΕ και σε αμάχους το 47-49 στην χώρα μας, την ιμπεριαλιστική στρατιωτική επέμβαση στην Κορέα το 1950, έναν πόλεμο στον οποίο τίμημα αίματος πλήρωσε και η χώρα μας. Είναι πολύ γνωστός για το περίφημο «δόγμα Τρούμαν», δηλαδή, με την απαρχή του «ψυχρού πολέμου».

Καταδικάζουμε την επίθεση στους φοιτητές και καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από τέτοιες ενέργειες και να συμμετέχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις για τον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς απαιτώντας:

 Να αφεθούν ελεύθεροι οι σπουδαστές

  • Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στη Συρία!
  • Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στο μακελειό. Να μην παρασχεθεί καμία διευκόλυνση, σε έδαφος, νερό και αέρα.
  • Να κλείσουν οι Νατοϊκές βάσεις του θανάτου στη Χώρα μας.
  • Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων.

 Η Τρομοκρατία Δε Θα Περάσει

Έξω η Ελλάδα από το Ιμπεριαλιστικό Έγκλημα

Το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων WIND

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.