Για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους χώρους

Μετά και από τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του σωματείου μας επιτέλους μπήκαν κλιματιστικά στον χώρο του εστιατορίου στον 7ο στο κτήριο στην λεωφόρο Αθηνών.

Σαφώς η κατάσταση βελτιώθηκε καθώς το προηγούμενο διάστημα η ατμόσφαιρα από την ζέστη ήταν αφόρητη και για τους εργαζόμενους στην Γευσήνους και για εμάς.

 Συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις μας για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους χώρους που να ανταποκρίνονται στην φύση της εργασίας μας.

 • Να ξεκινήσει η ανακαίνιση στον 5ο και τον 6ο όροφο στην ΛΑ.
 • Να αλλάξουν άμεσα επιτέλους οι μοκέτες!
 • Να μην επιτρέψουμε να συμβεί κανένα άλλο εργατικό ατύχημα όπως οι συχνές λιποθυμίες ειδικά στα τμήματα της εξυπηρέτησης πελατών.
 • Άμεση αντικατάσταση των παλιών ακουστικών με καινούρια. Ο κάθε εργαζόμενος να έχει το προσωπικό του ακουστικό, που βάσει αποθέματος να αντικαθίσταται όταν χρειάζεται με καινούριο.
 • Λειτουργία του κλιματισμού και κατά τις βραδινές ώρες, και τα σαββατοκύριακα. Ειδικά στο κτίριο της Λ. Αθηνών όπου λειτουργούν βάρδιες και γίνονται συνεχόμενα νυχτερινές εργασίες
 • Να γίνει απολύμανση όλων των κτιρίων.
 • Άμεση αντικατάσταση των ακατάλληλων και χαλασμένων καθισμάτων εργασίας με εργονομικά
 • Να παραδοθούν υποπόδια
 • Να αντικατασταθούν άμεσα οι οθόνες όπου χρειάζεται. Κατάλληλο μέγεθος οθόνης ώστε να μην υπάρχει κούραση στην όραση μας.
 • Άμεση αντικατάσταση παλιών υπολογιστών όπου χρειάζεται
 • Κατάλληλος εξοπλισμός για όλους τους εργαζόμενους που κάνουν δουλειά εκτός γραφείου.
 • Επαναφορά του πρωινού δρομολογίου από Ελαιώνα προς ΛΑ, ενίσχυση του απογευματινού με δύο δρομολόγια 16.30 και 17.15
 • Νέα τραπεζάκια στο εστιατόριο στην Κηφισίας. Υπάρχει άμεσα ανάγκη ειδικά μετά την ανακαίνιση που μίκρυνε όλες τις κουζίνες στους ορόφους.

 Συνάδελφοι οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας αποτελούν διαχρονικά βασικό κομμάτι διεκδίκησης του σωματείου μας. Είναι συνδεδεμένες με την υπογραφή σύμβασης!

Οι παράγοντες που επιβαρύνουν την σωματική και ψυχική υγεία και ασφάλεια μας τα τελευταία χρόνια έχουν ενταθεί. Αναφερόμαστε τόσο στα εργατικά ατυχήματα, στις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, όσο και στην αύξηση της εντατικοποίησης, των υπερωριών, των βραδινών, της πίεσης για να ολοκληρωθεί η δουλειά σε συγκεκριμένο διάστημα. Όλα αυτά προέρχονται από την προσπάθεια της εταιρείας να αυξήσει τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητά της, αξιοποιώντας όλο το νομικό οπλοστάσιο που της παρέχει αυτή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις

 Τίποτα δεν είναι δεδομένο! Ποτέ τίποτα δεν χαρίστηκε σε κανέναν! Τα δικαιώματά μας και μέσα στην Wind και παντού κατακτήθηκαν με σκληρούς ταξικούς αγώνες, με μάχες μέσα στους τόπους δουλειάς, με αιτήματα που χτυπάνε τον πραγματικό αντίπαλο μας την εργοδοσία και το κεφάλαιο. Ξέρουμε πως μόνο κάτω από τις σημαίες των δικών μας αναγκών υπάρχει λύση, με όπλο την αλληλεγγύη και την ενότητα μας. Μόνο με τέτοιο αγώνα θα αναγκάσουμε την εργοδοσία να μπει σε διαδικασία μιας τέτοιας συζήτησης για την σύμβαση.

Σαν σωματείο δεσμευόμαστε να επιμείνουμε και να συζητήσουμε με όσο γίνεται περισσότερους τί είναι συλλογική σύμβαση, γιατί είναι σημαντικό για τη ζωή μας. Γιατί χρειάζεται να είμαστε όλοι ενημερωμένοι, οργανωμένοι κι ενεργοί στα συνδικάτα μας επιχειρησιακό και κλαδικό, ώστε να επιβάλλουμε να υπογραφεί μια τέτοια συλλογική σύμβαση στην Wind.

Γιατί σύμβαση εργασίας είναι οι μισθοί και οι όροι για την προστασία μας, θεσμικά και μισθολογικά. Είναι ο μισθός και οι ωριμάνσεις. Είναι τα επιδόματα: γάμου, παιδιών, παιδικού σταθμού, μεταπτυχιακών σπουδών, διδακτορικού, ξένων γλωσσών, για την εργασία με οθόνες, επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, βάρδιας, ακουστικού. Είναι ακόμα παραπάνω το πλαίσιο που καθορίζει τα εκτός έδρας, τα νυχτερινά, τις βάρδιες, το ωράριο εργασίας, την διευθέτηση του ωραρίου, τις υπερωρίες,  το καθεστώς ετοιμότητας και την εργασία από το σπίτι,  τις άδειες,  τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, την κοινωνική προστασία της μητρότητας, τις συνδικαλιστικές μας ελευθερίες και δικαιώματα.

 

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.