ΜΑΘΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ ΜΕΡΟΣ 1: ΥΠΕΡΕΡΓΑΣΙΑ – ΥΠΕΡΩΡΙΑ – ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ Σ/Κ

Τα τελευταία χρόνια όλοι έχουμε γίνει αποδέκτες του αφηγήματος της διοίκησης για την ανάπτυξη της εταιρείας, την αύξηση των εσόδων, των επενδύσεων, την ευημερία διαφόρων οικονομικών δεικτών. Ένα αφήγημα που πάντα συνδυάζεται με την παραίνεση «βάλτε πλάτη για να πάμε ακόμα καλυτέρα». Πώς μεταφράζεται αυτό για τους εργαζόμενους μέσα στην Wind; Απολύσεις, τρομοκρατία, κατακόρυφη αύξηση του όγκου δουλειάς που πλέον δε χωράει στο οκτάωρο, project που πρέπει να βγουν «χτες». Και ποια είναι η λύση της εργοδοσίας για αυτά; Απλήρωτες υπερωρίες, standby χωρίς να δίνεται το επίδομα του standby, standby βδομάδα παρά βδομάδα, standby να εκτελούν προγραμματισμένες εργασίες, νυχτερινές εργασίες που δεν τελειώνουν ούτε το επόμενο πρωί, απειλές, τρομοκρατία.

Αυτό το πλαίσιο δεν είναι κάτι πρωτότυπο, την ίδια κι απαράλλακτη τακτική ακολουθούν και οι υπόλοιπες εργοδοσίες στον κλάδο. Γι αυτό παίρνουμε την πρωτοβουλία σαν σωματείο να υπενθυμίσουμε όλα αυτά που με αγώνες έχουμε κερδίσει και δικαιούμαστε και να φωνάξουμε πως δε θα δεχτούμε την παραμικρή αφαίρεση κατοχυρωμένου δικαιώματος από την εργοδοσία.

 ΜΑΘΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ

ΜΕΡΟΣ 1: ΥΠΕΡΕΡΓΑΣΙΑ – ΥΠΕΡΩΡΙΑ – ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ Σ/Κ

Απασχόληση εκτός ωραρίου

Ακόμα και μετά την λαίλαπα όλων των μνημονίων και αντεργατικών νόμων οι υπερωρίες πληρώνονται! Μάλιστα η απασχόληση πέραν του νόμιμου ωραρίου χωρίζεται σε δύο κατηγορίες. Την υπερεργασία και την υπερωρία οι οποίες έχουν διαφορετικές προϋποθέσεις και διαφορετική αμοιβή. Συγκεκριμένα:

  • Υπερεργασία: Είναι η απασχόληση μέχρι 5 ώρες επί πλέον την εβδομάδα μετά τις 40 ώρες. Αμείβεται με το καταβαλλόμενο ωρομίσθιο προσαυξημένο κατά 20%.
  • Υπερωρία: Πάνω από 45 ώρες την εβδομάδα ή πάνω από 9 ώρες την ημέρα. Δικαιούμαστε για κάθε ώρα νόμιμης υπερωριακής απασχόλησης και μέχρι τη συμπλήρωση 120 ωρών ετησίως, αμοιβή ίση με το καταβαλλόμενο ωρομίσθιο προσαυξημένο κατά 40% και 60% πέραν των 120 ωρών.

ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΑ, ΤΕΧΝΙΚΑ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ, ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ

Κάθε υπερωρία ΜΠΟΡΕΊ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ να δηλώνετε με την αντίστοιχη φόρμα και να εγκρίνεται ΑΜΕΣΑ από τους προϊσταμένους.

Να μη δεχτούμε ούτε λεπτό απλήρωτης υπερωρίας.

Δε τους χαρίζουμε λεπτό από την προσωπική μας ζωή!

Σε κάθε άρνηση για πληρωμή ενημερώνουμε άμεσα το σωματείο!

Νυχτερινή εργασία

Στους εργαζόμενους που για οποιονδήποτε λόγο εργάζονται τις νυχτερινές ώρες, από τις 10 το βράδυ έως τις 6 το πρωί, ο εργοδότης οφείλει να τους καταβάλλει τις αποδοχές των αντίστοιχων νυχτερινών ωρών, προσαυξημένες κατά 25%. Αν συμπέσει νυχτερινή εργασία σε αργία ή Κυριακή τότε προστίθενται και οι δύο προσαυξήσεις υπολογιζόμενες, η κάθε μια χωριστά. Το ίδιο γίνεται κι όταν η νυχτερινή εργασία συμπέσει με υπερωρία.

Η προγραμματισμένη νυχτερινή δουλειά δε πρέπει να εκτελείτε από τον εκάστοτε συνάδελφο που είναι standby. Το Standby είναι για έκτακτες περιπτώσεις! Αυτή η πρακτική που οδηγεί σε συναδέλφους που δουλεύουν μερόνυχτα διαδοχικά δε πρέπει να γίνεται αποδεχτή. Κάθε συνάδελφος που δουλεύει νύχτα πρέπει να αναπαύεται το επόμενο πρωί και να έχει πλήρεις αποδοχές και την επόμενη μέρα! Σε κάθε άρνηση ενημερώνουμε άμεσα το σωματείο!

Εργασία το Σάββατο (δεν αφορά τους συναδέλφους που δουλεύουν σε βάρδια)

Η εργασία που παρέχεται την έκτη ημέρα (Σάββατο) της εβδομάδας, κατά παράβαση του συστήματος της πενθήμερης εργασίας, αμείβεται με το καταβαλλόμενο ημερομίσθιο προσαυξημένο κατά 30%. Αν η συνολική εβδομαδιαία απασχόληση του εργαζομένου υπερβεί τις 40 ώρες, όχι όμως και τις 45 (ή 48 σε περιπτώσεις όπου ισχύει η εξαήμερη εργασία), θα λάβει πρόσθετη αμοιβή για ώρες υπερεργασίας, αν όμως υπερβεί τις 45 ώρες την εβδομάδα θα λάβει πρόσθετη αμοιβή για ώρες υπερωρίας.

Εργασία την Κυριακή & αργίες

Για τους συναδέλφους που δουλεύουν σε βάρδιες η εργασία τις Κυριακές θεωρείται εργασία σε μέρα αργίας. Για αυτές προβλέπεται προσαύξηση κατά 75% στο βασικό ημερομίσθιο. Δηλαδή, ο εργαζόμενος που θα απασχοληθεί την Κυριακή θα πληρωθεί το 1/25 του βασικού μηνιαίου μισθού του, προσαυξημένο κατά 75%. Όταν συμπέσει υπερωρία ή νυχτερινή εργασία σε μέρα Κυριακή τότε οι προσαυξήσεις υπολογίζονται με τα ποσοστά προσαύξησης τους στο προσαυξημένο ημερομίσθιο της Κυριακής, δηλαδή αθροίζεται η προσαύξηση του καταβαλλόμενου ωρομισθίου για την υπερωρία και η προσαύξηση του νόμιμου για την νυχτερινή και την Κυριακή ή την αργία. Οι αποδοχές της Κυριακής υπόκεινται σε ασφαλιστικές εισφορές και υπολογίζονται στις μέρες ασφάλισης.

Όλα τα παραπάνω ισχύουν και για τους εργαζόμενους που απασχολούνται εκτάκτως (δηλαδή τους συναδέλφους που δεν δουλεύουν σε βάρδια) τις Κυριακές. Επιπλέον αν εργαστούν για πάνω από 5 ώρες, παρέχεται αναπληρωματική ημέρα εβδομαδιαίας ανάπαυσης διάρκειας 24 συνεχών ωρών σε άλλη εργάσιμη ημέρα της εβδομάδας που αρχίζει την Κυριακή. Η χρήση του ρεπό δε χρειάζεται να δηλωθεί εκ των προτέρων στο HR αλλά στη φόρμα Employee attendance μπαίνει ως αιτιολογία «ρεπό λόγω εργασίας την Κυριακή». Αν αυτό το ρεπό δε χορηγηθεί υπάρχει έξτρα προσαύξηση στην αποζημίωση της κυριακάτικης εργασίας ίση με το 1/25 του βασικού μηνιαίου μισθού. Σε κάθε άρνηση ενημερώνουμε άμεσα το σωματείο!

Συνάδελφοι τίποτα δεν είναι δεδομένο! Ποτέ τίποτα δεν χαρίστηκε σε κανέναν! Τα δικαιώματά μας και μέσα στην Wind και παντού κατακτήθηκαν με σκληρούς ταξικούς αγώνες, με μάχες μέσα στους τόπους δουλειάς, με αιτήματα που χτυπάνε τον πραγματικό αντίπαλο μας την εργοδοσία και το κεφάλαιο. Ξέρουμε πως μόνο κάτω από τις σημαίες των δικών μας αναγκών υπάρχει λύση, με όπλο την αλληλεγγύη και την ενότητα μας. Μόνο με τέτοιο αγώνα θα αναγκάσουμε την εργοδοσία να μπει σε διαδικασία μιας τέτοιας συζήτησης για την σύμβαση.

Σαν σωματείο δεσμευόμαστε να επιμείνουμε και να συζητήσουμε με όσο γίνεται περισσότερους τί είναι συλλογική σύμβαση, γιατί είναι σημαντικό για τη ζωή μας. Γιατί χρειάζεται να είμαστε όλοι ενημερωμένοι, οργανωμένοι κι ενεργοί στα συνδικάτα μας επιχειρησιακό και κλαδικό, ώστε να επιβάλλουμε να υπογραφεί μια τέτοια συλλογική σύμβαση στην Wind.

Γιατί σύμβαση εργασίας είναι οι μισθοί και οι όροι για την προστασία μας, θεσμικά και μισθολογικά. Είναι ο μισθός και οι ωριμάνσεις. Είναι τα επιδόματα: γάμου, παιδιών, παιδικού σταθμού, μεταπτυχιακών σπουδών, διδακτορικού, ξένων γλωσσών, για την εργασία με οθόνες, επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, βάρδιας, ακουστικού. Είναι ακόμα παραπάνω το πλαίσιο που καθορίζει τα εκτός έδρας, τα νυχτερινά, τις βάρδιες, το ωράριο εργασίας, την διευθέτηση του ωραρίου, τις υπερωρίες,  το καθεστώς ετοιμότητας και την εργασία από το σπίτι,  τις άδειες,  τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, την κοινωνική προστασία της μητρότητας, τις συνδικαλιστικές μας ελευθερίες και δικαιώματα.

 

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.