Και οι απολύσεις καλά κρατούν….

Εν μέσω καλοκαιριού και αδειών, ο manager του τμήματος κάλεσε το συνάδελφο Κίμωνα εχθές αργά το απόγευμα στο γραφείο του για να του ανακοινώσει πως τον απολύει (!)  προφασιζόμενος πως αργεί να έρθει το πρωί –ανεξάρτητα από το ότι συμπληρώνει την οκτάωρη εργασία του– και επίσης γιατί καπνίζει τακτικά!!!!!!

Δεν έχει περάσει ούτε μία εβδομάδα από τη στιγμή που η εταιρεία μας ανακοίνωσε τη δυνατότητα που παρέχει πλέον για τη χρήση του flexy ωραρίου, έχοντας πάντα ως γνώμονα τον εργαζόμενο (!) … Ταυτόχρονα απολύει – εξωθεί σε αναγκαστική παραίτηση… συνάδελφο από το IS με αυτή την δικαιολογία. Ο εμπαιγμός δεν έχει όρια! 

Όσους δεν κατάφερε η εταιρεία  να πείσει με το αντικαπνιστικό σεμινάριο τελικά τους απολύει… μάλλον! (?)

Και δεν είναι η πρώτη απόλυση τις τελευταίες δέκα μέρες η χθεσινή… είναι η δεύτερη κατά σειρά, καθώς την προηγούμενη βδομάδα είχαμε και άλλη «αποχώρηση» από το IS στο Μαρούσι αυτή την φορά. Κάθε καλοκαίρι τα ίδια.

Η  διοίκηση βεβαίως ποτέ δεν ξέρει τι συμβαίνει. Όλοι οι συνάδελφοι μόνοι τους φεύγουν. Γιατί έξω μπορεί μεν να βρέχει, αλλά για τους (πρώην) υπαλλήλους της Wind ο δρόμος είναι λαμπρός. Αλλιώς δεν εξηγείτε τόσο θράσος..

Συνάδελφοι,

Δεν χωρά καμία μοιρολατρία, έχουμε δει πως αυτή η στάση δεν είναι ικανή να σταματήσει το οργανωμένο σχέδιο της διοίκησης για μερική αντικατάσταση προσωπικού με τις απολύσεις παλιότερων συναδέλφων.

Η μόνη λύση είναι η αντίσταση απέναντι σε όποιον προσπαθεί να ποδοπατήσει την αξιοπρέπειά μας, να μας στερήσει το δικαίωμα στην εργασία, δικαιώματα και κατακτήσεις χρόνων.

Σήμερα μπορεί να μην είναι η σειρά μας, όμως σίγουρα θα είναι αύριο, αν δεν βάλουμε τώρα ένα φρένο σε αυτή την κατάσταση. Όσο αποδεχόμαστε την παραπάνω δουλειά, την παραπάνω πίεση, τις παραπάνω ευθύνες, την τρομοκρατία των προϊσταμένων, όσο δεν θα αντιδρούμε όταν ο διπλανός μας χάνει την δουλειά του, τόσο θα επιτρέπουμε στην διοίκηση να συνεχίζει την επίθεσή της.

Όλοι μαζί μπορούμε να βρούμε λύση. Ο καθένας μόνος του είναι εύκολο θύμα, όλους μαζί δεν μπορούν να μας αντιμετωπίσουν. Αυτό φοβούνται (!)  την συμμετοχή, την αντίσταση, την ενότητα μας.

Δίνουμε απάντηση με την συμμετοχή μας στο σωματείο, με την συσπείρωσή μας και τον αγώνα μας, με την μη αποδοχή αυτής της κατάστασης.

Το Σωματείο βρίσκεται πάντα κοντά σε κάθε εργαζόμενο. Είμαστε σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα, έχουμε πείρα. Σε κάθε κρούση της διοίκησης δεν υπογράφουμε τίποτα ενημερώνουμε άμεσα το σωματείο.

Το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων WIND

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.