Η απόλυση της εβδομάδας

Συνάδελφοι,

Το μπαράζ απολύσεων στο IS συνεχίζεται με αξιοθαύμαστη σταθερότητα. Η τρίτη απόλυση συναδέλφου σε τρεις εβδομάδες συνεχίζει την … παράδοση των καλοκαιρινών απολύσεων στη Wind τα τελευταία χρόνια. Η μόνη αλλαγή στην παράδοση; Οι απολύσεις πλέον γίνονται Δευτέρα και όχι Παρασκευή μάλλον για να ξεκινήσει καλά η βδομάδα.

 

Ο τελευταίος συνάδελφος είχε προσληφθεί στην εταιρεία με το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα young talents. Οι καθόλα άξιοι και ομολογουμένως καταρτισμένοι συνάδελφοι που συμμετείχαν αφου πρωτα έγιναν περιφερόμενος θίασος από τμήμα σε τμήμα μέχρι επιτέλους να προσληφθούν γίνονται και εύκολος στόχος για την εργοδοσία.

 

Η εργοδοσία η οποία βρίσκει πάντα χρόνο να απολύει  ή να διοργανώνει αποχαιρετιστήρια πάρτι διευθυντών αλλά δεν έχει χρόνο, να μας πει τι μέλει γενέσθαι με τα τμήματα του δικτύου, μετά τις αλλαγές, και να μην καλλιεργούν τον φόβο και την ανασφάλεια. Τον ίδιο φόβο και ανασφάλεια που καλλιεργείται και στο IS με τις ανακατατάξεις και την αναδιανομή έργων που εργάζονταν οι συνάδελφοι που απολύθηκαν. Ένα πράγμα κάνουμε ξεκάθαρο : Δε θα γίνουμε εμείς θύμα των αναδιαρθρώσεων της εταιρείας. Αρνούμαστε να ψάχνουμε κάθε Δευτέρα ποιος είναι αυτός που θα φύγει! Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις!

 

Συνάδελφοι,

Έχουμε πείρα οι εργαζόμενοι στη Wind για το πώς κάθε χρόνο η εταιρεία εκμεταλλεύεται την περίοδο των αδειών για να «ξεφορτωθεί» εργαζόμενους. Το ότι ως τώρα έχουν περιοριστεί στο IS δεν πρέπει να εφησυχάζει τα υπόλοιπα τμήματα. Απαιτείται επαγρύπνηση και ετοιμότητα αν απαντήσουμε δυναμικά σε ενέργειες της διοίκησης. Να αποδείξουμε στη διοίκηση πως δε ξεγελιόμαστε από πάρτι και συγκαλλυμένες απόπειρες διευθέτησης του χρόνου εργασίας τύπου flexi!

 

Όλοι μαζί μπορούμε να βρούμε λύση. Ο καθένας μόνος του είναι εύκολο θύμα, όλους μαζί δεν μπορούν να μας αντιμετωπίσουν. Αυτό φοβούνται την συμμετοχή, την αντίσταση την ενότητα μας.

Δίνουμε απάντηση με την συμμετοχή μας στο σωματείο, με την συσπείρωσή μας και τον αγώνα μας, με την μη αποδοχή αυτής της κατάστασης. Δε θα πληρώσουμε εμείς τις αλλαγες που θέλουν να κάνουν.

 

Το Σωματείο βρίσκεται πάντα κοντά σε κάθε εργαζόμενο. Είμαστε σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα έχουμε πείρα. Σε κάθε υποψία, σε κάθε κρούση της διοίκησης δεν υπογράφουμε τίποτα  – ενημερώνουμε άμεσα το σωματείο.

 

Το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων WIND

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.