ΜΑΘΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ – ΜΕΡΟΣ 2: ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

Συνάδελφοι,

Μπροστα στην έναρξη της νέας σχολικής χρονίας υπενθυμίζουμε πώς δίνεται η ΑΔΕΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ.

Να το έχουμε όλοι στο μυαλό μας για να αντιμετωπίσουμε και πιθανά φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας με αρνήσεις εκχώρησης της άδειας.

Ο εργοδότης υποχρεούται να δίνει άδεια σχολικής παρακολούθησης για τους γονείς παιδιών μέχρι 16 ετών, τα οποία παρακολουθούν μαθήματα στοιχειώδους ή μέσης εκπαίδευσης.

Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας (ν. 1483/1984, άρθρο 9):

  • η διάρκεια της άδειας είναι μέχρι τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες για κάθε ημερολογιακό έτος
  • η άδεια χορηγείται χωρίς περικοπή των αποδοχών
  • οι εργαζόμενοι γονείς δικαιούνται να απουσιάζουν ορισμένες ώρες ή ολόκληρη την ημέρα
  • εφόσον και οι δύο γονείς εργάζονται αποφασίζουν ποιος από τους δυο θα κάνει χρήση της άδειας αυτής ή εφόσον επιθυμούν την από κοινού της χρήση, αποφασίζουν για πόσο χρόνο ο καθένας, που πάντως δεν μπορεί συνολικά να υπερβαίνει τις τέσσερις (4) ημέρες
  • στη στοιχειώδη εκπαίδευση ανήκει και το νηπιαγωγείο
  • εφόσον ισχύουν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις βάσει νόμου, ΣΣΕ ή Κανονισμών Εργασίας, εφαρμόζονται αυτές

Σύμφωνα  με την  ισχύουσα διάταξη της Εθνικής Γενικής ΣΣΕ ( ΕΓΣΣΕ 2008, άρθρο 4) η άδεια σχολικής παρακολούθησης χορηγείται αυτοτελώς για κάθε παιδί που είναι μαθητής(-τρια).


Συνάδελφοι τίποτα δεν είναι δεδομένο! Ποτέ τίποτα δεν χαρίστηκε σε κανέναν! Τα δικαιώματά μας και μέσα στην Wind και παντού κατακτήθηκαν με σκληρούς ταξικούς αγώνες, με μάχες μέσα στους τόπους δουλειάς, με αιτήματα που χτυπάνε τον πραγματικό αντίπαλο μας την εργοδοσία και το κεφάλαιο. Ξέρουμε πως μόνο κάτω από τις σημαίες των δικών μας αναγκών υπάρχει λύση, με όπλο την αλληλεγγύη και την ενότητα μας. Μόνο με τέτοιο αγώνα θα αναγκάσουμε την εργοδοσία να μπει σε διαδικασία μιας τέτοιας συζήτησης για την σύμβαση.

Σαν σωματείο δεσμευόμαστε να επιμείνουμε και να συζητήσουμε με όσο γίνεται περισσότερους τί είναι συλλογική σύμβαση, γιατί είναι σημαντικό για τη ζωή μας. Γιατί χρειάζεται να είμαστε όλοι ενημερωμένοι, οργανωμένοι κι ενεργοί στα συνδικάτα μας επιχειρησιακό και κλαδικό, ώστε να επιβάλλουμε να υπογραφεί μια τέτοια συλλογική σύμβαση στην Wind.

 

Γιατί σύμβαση εργασίας είναι οι μισθοί και οι όροι για την προστασία μας, θεσμικά και μισθολογικά. Είναι ο μισθός και οι ωριμάνσεις. Είναι τα επιδόματα: γάμου, παιδιών, παιδικού σταθμού, μεταπτυχιακών σπουδών, διδακτορικού, ξένων γλωσσών, για την εργασία με οθόνες, επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, βάρδιας, ακουστικού. Είναι ακόμα παραπάνω το πλαίσιο που καθορίζει τα εκτός έδρας, τα νυχτερινά, τις βάρδιες, το ωράριο εργασίας, την διευθέτηση του ωραρίου, τις υπερωρίες,  το καθεστώς ετοιμότητας και την εργασία από το σπίτι,  τις άδειες,  τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, την κοινωνική προστασία της μητρότητας, τις συνδικαλιστικές μας ελευθερίες και δικαιώματα.

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.