ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ HR ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η διοίκηση της Wind συνεχίζει να παίζει παιχνίδια στην πλάτη των εργαζομένων. Οι υπεκφυγές μάλιστα και η κοροϊδία δεν έχουν τελειωμό. Χαρακτηριστικό είναι πως ενώ την προηγούμενη Πέμπτη το ΗR σε συνάντηση διαβεβαίωνε το ΔΣ του σωματείου μας, πως δε πρόκειται να γίνουν σημαντικές αλλαγές γενικά και ειδικότερα στο δίκτυο αλλά μόνο οι «κλασικές μικροδιορθώσεις», έχουν ήδη ανακοινώσει επίσημα σε κάποια τμήματα και μέσω… διαρροών σε άλλα ότι προχωράνε σε συγχώνευσεις τμημάτων στο τεχνικό.

Τις στοχευμένες απολύσεις του καλοκαιριού, όπως και αν τις βαφτίζει η διοίκηση, ακολούθησαν οι νομοθέτες διευθυντές στο IS για να μη δηλώνονται οι υπερωρίες. Με την κάλυψη της επέκτασης του ωραρίου ως τις 6 μέσω του Wind Flexi Work θέλουν να «κρύψουν» τους εργαζόμενους που μένουν μια και δυο ώρες παραπάνω ενώ οι φόρμες υπερωριών επιστρέφονται από το HR με αστείες δικαιολογίες. Την ίδια στιγμή στο Customer Care το έργο του τμήματος NTS ακολούθησε την πορεία προς εργολάβους.

Στο δίκτυο παρά τις διαβεβαιώσεις των manager ότι τίποτα δεν θα αλλάξει γεγονός παραμένει ότι συγχωνεύονται διευθύνσεις με διαφορετικές λειτουργίες, αρμοδιότητες και αντικείμενο, εργαζόμενοι με διαφορετικές συνθήκες εργασίας όπως το standby και τα νυχτερινά θα βρεθούν στην ίδια ομάδα. Παραπάνω συστήματα, παραπάνω φόρτος εργασίας το σίγουρο αποτέλεσμα για εμάς. «Παραπάνω» εργαζόμενοι για την λογική της εταιρείας.

 

Η επικοινωνία διευθυντή του HR με το σωματείο η οποία ουσιαστικά πρότεινε σαν μέσο «πάταξης» των υπερωριών το καθεστώς βαρδιών δείχνει το σχέδιο που υπάρχει για ενταντικοποίηση απολύσεις και μειώσεις απολαβών. Εντείνει την ξεκάθαρη ανησυχία στους εργαζόμενους ειδικά των τμημάτων που εμπλέκονται στις συγχωνεύσεις.

 

Καμία αναμονή! Όλοι μαζί μπορούμε να εξασφαλίσουμε πως οι αλλαγές που προωθούν δε θα επιφέρουν καμιά μεταβολή στις εργασιακες σχέσεις μας και προφανώς ότι δε θα οδηγήσουν σε απολύσεις των κατά την διοίκηση …. περισσευούμενων.

Οι εργαζόμενοι στα τμήματα που εμπλέκονται στην συγχώνευση μαζευτήκαμε και συζητήσαμε για το θέμα και πέραν από την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό που εκφράστηκε, αποφασίσαμε η διοίκηση της εταιρείας να δεσμευτεί γραπτώς για τα παρακάτω:

  • Πως δε θα υπάρξει καμιά βλαπτική μεταβολή των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων που εμπλέκονται σε ωράρια και ώρες δουλειάς, σε αντικείμενο και ευθύνες, στην πληρωμή υπερωριών, στα νυχτερινά, στα επιδόματα.
  • Πως Θα  κατοχυρωθεί το stand by όπως προβλέπονταν από την επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση
  • Πως δε θα γίνει καμία απόλυση συναδέλφου

 

Αναμένουμε την απάντηση σας μέχρι και την Δευτέρα 1η Οκτωβρίου 2018 οπότε και θα ενημερώσουμε τους συναδέλφους σε αντίστοιχη συνέλευση οπού θα αποφασιστεί και πως θα προχωρήσουμε.

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.