Ούτε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας

Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους από κάθε τμήμα της εταιρείας που συμμετείχαν στην χθεσινή απεργία. Τους συναδέλφους που είτε για πρώτη φορά είτε μετά από καιρό έκαναν το βήμα και απέργησαν κόντρα στην τρομοκρατία και τις πιέσεις, κόντρα στα συνεχόμενα τηλέφωνα των προϊστάμενων. Χαιρετίζουμε επίσης τους συναδέλφους που συμμετείχαν στη συνέλευση της Τετάρτης, που προβληματίστηκαν, έχουν θυμό και αγανάκτηση απέναντι στην κοροϊδία, τις απολύσεις, ακόμα και αν μπροστά στις συνεχόμενες πιέσεις δεν έκαναν αυτήν την φορά το βήμα να συμμετέχουν στη κινητοποίηση

Μετά και την χτεσινή απεργία είναι φανερό ότι η εργοδοσία φοβάται τον εργαζόμενο που σκέπτεται και προβληματίζεται. Φοβάται τον εργαζόμενο που συζητά, που συμμετέχει ενεργά σε διαδικασίες. Φοβάται τον εργαζόμενο που οργανωμένα μέσα από το σωματείο αποφασίζει και διεκδικεί.

Γι αυτό λύσσαξαν να αποτρέψουν την συμμετοχή στην απεργία. Γι’ αυτό μας ζάλισαν με mail και sms και τηλέφωνα. Ο φόβος τους είναι οι εργαζόμενοι που οργανωμένοι και δίπλα στο συνδικάτο τους συζητάνε, αποφασίζουν και υλοποιούν, φωνάζουν πως δε θα πάνε σαν πρόβατα στη σφαγή.

Δεν επιτρέπεται κανείς εφησυχασμός. Δε κάνουμε βήμα πίσω από τα αιτήματα μας. Στην επόμενη κίνηση της διοίκησης, στην επόμενη απόλυση σταματάμε αμέσως τη δουλειά, προχωράμε σε συνέλευση οργανώνουμε την δράση μας και κινητοποιήσεις. Δεν ανεχόμαστε άλλο τα ψέματα τους! Δεν ανεχόμαστε άλλο να είμαστε βορά στην κερδοφορία τους.

Συμμετέχουμε όλοι στη Γενική συνέλευση του σωματείου στις 31 Οκτώβρη.

Προτείνουμε απεργία στις 8 Νοέμβρη μαζί και με τους συναδέλφους του κλάδου και

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις.

Κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει ούτε σε αυτήν ή σε καμία οργανωτική δομή της εταιρείας.

  • Καμιά βλαπτική μεταβολή των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων στο σύνολο της εταιρείας. Ειδικά για τις διευθύνσεις που εμπλέκονται καμία βλαπτική μεταβολή σε ωράρια και ώρες δουλειάς, σε αντικείμενο και ευθύνες, στην πληρωμή υπερωριών, στα νυχτερινά, στα επιδόματα.

Κατοχύρωση του επιδόματος stand by όπως προβλέπονταν από την επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.