Πρόταση ψηφίσματος στην Συνέλευση σήμερα Τετάρτη 31 Οκτώβρη στις 16.00 στο εστιατόριο της Λ. Αθηνών με στάση εργασίας 16.00 -18.00

 Πρόταση ψηφίσματος στην Συνέλευση σήμερα Τετάρτη 31 Οκτώβρη στις 16.00 στο εστιατόριο της Λ. Αθηνών με στάση εργασίας 16.00 -18.00

Απολύσεις, αναδιαρθρώσεις με στόχο την μείωση του προσωπικού, πίεση, τρομοκρατία απαιτήσεις: «βάλτε πλάτη» να πάει μπροστά η εταιρεία, να διατηρηθεί η κερδοφορία, να βγουν τα project και οι στόχοι φτηνά και γρήγορα κι από όλο και λιγότερους. Ψέματα κατάμουτρα πως δε θα αλλάξει τίποτα προς το χειρότερο.

Η κατάσταση στον κλάδο μόνο διαφορετική δεν είναι: Στη Vodafone θέλουν να μετατρέψουν τις συμβάσεις από 8ωρες σε 9ωρες, όπως και στην Unisystems, ανάλογα ωράρια εφαρμόζονται ήδη σε εταιρείες πληροφορικής. Στα τηλεφωνικά κέντρα σε μεγάλες εργολαβικές εταιρίες όπως στην E Value, στην Teleperformance, στην 360 Connect  οι μισθοί είναι στα τάρταρα, επεκτείνονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, μειώνεται ο χρόνος μεταξύ των κλήσεων. Συνολικά ο νέος γύρος επίθεσης της εργοδοσίας πατάει στα ήδη ψηφισμένα αντεργατικά μέτρα και η κυβέρνηση κάνει πλάτες.

Αυτή είναι και η ανάπτυξη που ονειρεύονται για μας κυβέρνηση και εργοδότες. Αύξηση κερδοφορίας για εκείνους, ελαστικές σχέσεις εργασίας, απλήρωτες υπερωρίες, ατομικές συμβάσεις, χτύπημα εργάσιμου χρόνου, απολύσεις. Κι από πάνω ψέματα και κοροϊδία για τις δήθεν συλλογικές διαπραγματεύσεις, τις «virtual» αυξήσεις μισθών κλπ.

Πριν από δύο βδομάδες προχωρήσαμε σε συνέλευση και την πρώτη 24ωρη απεργία. Τη Δευτέρα 29/10  μετά και τις νέες απολύσεις της Παρασκευής, δώσαμε μια ακόμα απεργιακή απάντηση στους σχεδιασμούς της διοίκησης, μετά από μαζική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο της λεωφόρου Αθηνών το ίδιο πρωινό.

Φωνάζουμε πως δε θα μείνουμε να παρακολουθούμε αμέτοχοι την απόλυση του διπλανού μας. Όπως χωρίς εμάς δεν μπορεί να προχωρήσει κανένα έργο, να διεκπεραιωθεί κανένα αίτημα, να απαντηθεί καμία κλήση και παράπονο. Έτσι χωρίς εμάς δεν μπορεί να συνεχιστεί η μείωση  του προσωπικού. Δεν κάνουμε δουλειά απολυμένου, βάζουμε φρένο στο ξήλωμα των τμημάτων.

Δηλώνουμε πως δε θα δεχθούμε τη χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας, την απώλεια κεκτημένων όπως το επίδομα standby, την εκχώρηση και άλλου έργου όπως του NTS.

Έχουμε μπροστά μας την μεγάλη απεργία στις 14 Νοέμβρη. Μια απεργία με αιχμή την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων. Αυτή είναι και η δική μας μεγάλη διεκδίκηση. Να υπογραφεί επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση τουλάχιστον στα μέτρα της προηγούμενης που έχει λήξει από το 2014. Μια σύμβασης που δεν αφορά μόνο τα μισθολογικά αλλά καλύπτει και όλο το εργασιακό μας πλαίσιο, τις υπερωρίες, τα standby, το ωράριο, όλα αυτά που μαζί με την διασφάλιση των θέσεων εργασίας αποτελούν την αιχμή των αιτημάτων μας.

Τα πρόσφατα νικηφόρα δείγματα αγώνων με τελευταίο παράδειγμα αυτό των εργαζομένων στην COSCO που κέρδισαν την ένταξη τους στα βαρέα και ανθυγιεινά αλλά και οι νίκες με υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε μεγάλα εργοτάξια δείχνουν τον δρόμο!

Συμμετέχουμε στη Γενική μας συνέλευση, συζητάμε όχι μόνο τα προβλήματά μας αλλά οργανώνουμε πιο αποφασιστικά την απάντηση μας, στις απολύσεις, στις αναδιαρθρώσεις, στις υπερωρίες. Συζητάμε πως θα οργανώσουμε και θα συμμετάσχουμε στην απεργία στις 14 Νοέμβρη που έχει προκηρύξει ήδη το ΕΚΑ, μαζί με το κλαδικό συνδικάτο ΣΕΤΗΠ, το σωματείο εργαζομένων στην Vodafone-360, το σωματείο εργαζομένων στην Cyta, το σωματείο της Forthnet-Netmed. Μέσα από την οργάνωση μας, την συσπείρωσή μας στα σωματεία μας δίνουμε πνοή στις διεκδικήσεις μας, κάνουμε την απεργία όπλο στην διεκδίκηση επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 16.00-18.00 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ στο εστιατόριο της Λεωφόρου Αθηνών 

Αποφασίζουμε:

 1. Τη συμμετοχή μας στην απεργία στις 14 Νοέμβρη και στην κινητοποίηση στις 10.30 στην Ομόνοια
 2. Παράσταση Διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΓΣΕΕ Πατησίων 69 και Αινιάνος 2 αύριο 1 Νοέμβρη στις 11.30 για να απαιτήσουμε ανοιχτή συνεδρίαση της διοίκησης της ΓΣΕΕ, το σταμάτημα της υπονόμευσης των αγώνων μας.

Απαιτούμε:

 1. Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις
 2. Υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας χωρίς κανένα διαχωρισμό μεταξύ των εργαζομένων με αφετηρία την σύμβαση του 2014 ως βάση για αυξήσεις
 • Ενσωμάτωση των χαμένων – παγωμένων ωριμάνσεων στο βασικό μισθό
 • Επέκταση του επιδόματος αγγλικών σε όλα τα τμήματα
 • Κατοχύρωση του πλαισίου της άδειας θηλασμού
 • Επίδομα γάμου σε μονογονεϊκές οικογένειες
 • Καμία ώρα εργασίας απλήρωτη – ΤΩΡΑ τέλος στην εντατικοποίηση της εργασίας μας, διασφάλιση του 8ώρου, διασφάλιση της πληρωμής των υπερωριών και του επιδόματος Standby όπως ορίζεται από την σύμβαση.
 • Κατάργηση της δανεικής εργασίας, απορρόφηση όλων των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις της Wind με σύμβαση εργασίας απ’ ευθείας από την Wind
 • Να σταματήσει ο άθλιος διαχωρισμός νέων και παλιότερων εργαζομένων
 1. Καμιά βλαπτική μεταβολή των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων που εμπλέκονται στις αναδιαρθρώσεις σε ωράρια και ώρες δουλειάς, σε αντικείμενο και ευθύνες, στην πληρωμή υπερωριών, στα νυχτερινά, στα επιδόματα.
 2. Άμεσα μέτρα για την βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας μας και σε όλη την έκταση των εργασιών
 3. Καμία αποκοπή έργου, καμία εργολαβία, καμία αλλαγή των εργασιακών μας σχέσεων προς το χειρότερο –  Άμεση μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου σύμβαση- προσλήψεις με συμβάσεις αορίστου χρόνου.
 4. Δεν υποκύπτουμε σε κανέναν εκβιασμό της διοίκησης – Να σταματήσει η δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης. Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.

Παράλληλα διεκδικούμε:

 1. Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων. Κανένας με μισθό κάτω από 850 ευρώ στον κλάδο. Κανένας με μισθό κάτω από 944 ευρώ στη Wind σύμφωνα με την επιχειρησιακή σύμβαση.
 2. Πάλη από κοινού των επιχειρησιακών σωματείων και του κλαδικού ΣΕΤΗΠ για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης.
 3. Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
 4. Πάλη για την κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας
 5. Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.

 

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.