Συμπαρασταση στον αγώνα των εργαζομένων στον ΟΠΑΠ για υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΣΕWIND εκφράζει  την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή του  στους συναδέλφους εργαζόμενους στον ΟΠΑΠ. Στηρίζουμε την στάση εργασίας την Τετάρτη 7 Νοέμβρη με αίτημα την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Οι εργαζόμενοι στη Wind έχουμε αντίστοιχα στην αιχμή των διεκδικήσεών μας την υπογραφή συλλογικής σύμβασης ενάντια στους διαχωρισμούς παλιών και νεοπροσλαμβανόμενων εργαζόμενων, ενάντια στους διαχωρισμούς εργαζομένων αορίστου και συμβασιούχων. Η διεκδίκηση σύμβασης μπορεί να έχει αποτέλεσμα μόνο μέσα από τον οργανωμένο αγώνα των εργαζομένων. Μέσα από την συσπείρωση στα σωματεία μας με τη συμμετοχή όλων των συναδέλφων ανεξάρτητα από τη μορφή απασχόλησης. Με τη σύμπραξη και την κοινή δράση των εκατοντάδων σωματείων και ομοσπονδιών που δίνουν αντίστοιχη μάχη για υπογραφή σύμβασης. Πόσο μάλλον τώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για  την ενεργοποίηση του μνημονιακού νόμου Βρούτση για τον ορισμό του κατώτατου μισθού με κυβερνητική απόφαση και με βάση τα κριτήρια της «ανταγωνιστικότητας» του κεφαλαίου, καταργώντας μόνιμα τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Ο ΟΠΑΠ είναι μια εταιρεία μονοπώλιο στον κλάδο της με συνεχιζόμενη κερδοφορία. Ακριβώς όπως και η Wind στις τηλεπικοινωνίες. Τι καλό είδαμε όμως οι εργαζόμενοι από την ανάπτυξη των εταιρειών; Απολύσεις, μειώσεις μισθών, μερική αντικατάσταση παλιότερων εργαζόμενων με όποια δικαιώματα με νεοπροσλαμβανόμενους με χειρότερους όρους, άρνηση υπογραφής σύμβασης.

Η βασική επιδίωξη των εργοδοτών σε όλους του κλάδους είναι να αυξήσουν κι άλλο την κερδοφορία τους και αυτό είναι ασύμβατο με τις εργατικές διεκδικήσεις. Γι αυτό αρνούνται να υπογράψουν συμβάσεις.

Τώρα είναι η ώρα να βάλουμε την δική μας σφραγίδα στις εξελίξεις. Να δώσουμε οργανωμένα οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων την απάντηση. Πως δεν κάνουμε καμία έκπτωση στις διεκδικήσεις μας, πως δε δεχόμαστε το ζοφερό μέλλον που μας έχουν ετοιμάσει.

Χαιρετίζουμε τον αγώνα των συναδέλφων στον ΟΠΑΠ, θα είμαστε δίπλα τους στην στάση εργασίας και μαζί θα δώσουμε αμέσως μετά την μάχη για την επιτυχία της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας στις 28 Νοέμβρη.

 

 

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.