Στηρίζουμε τον αγώνα των συναδέλφων μας στον όμιλο Vodafone

Την Πέμπτη 8 Νοέμβρη οι εργαζόμενοι στη Cyta προχωράνε σε 24ωρη απεργία κόντρα στην αβεβαιότητα, στην τρομοκρατία, στην κοροϊδία από την διοίκηση.

Tην ίδια μέρα οι συνάδελφοι στην  Vodafone έχουν προκηρύξει και αυτοί στάση εργασίας. Δηλώνουν πως δε θα δεχτούν το χτύπημα του οκταώρου, την εντατικοποίηση, τις απολύσεις, την επίθεση στο δικαίωμα στη μητρότητα.

Η κατάσταση που βιώνουν οι συνάδελφοι σε Vodafone & Cyta δε διαφέρει σε τίποτα από αυτή που βιώνουμε εμείς στην Wind, δε διαφέρει σε τίποτα από αυτή που βιώνουν σε όλες τις εταιρείες του κλάδου. Οι εργοδότες ανεξάρτητα αν προσωρινά βγήκαν κερδισμένοι ή όχι στους μεταξύ τους ανταγωνισμούς, απέναντι σους εργαζόμενους έχουν απολύτως κοινούς στόχους. Γιατί επιδιώκουν συνεχώς την αύξηση της κερδοφορίας τους και αυτή είναι ασύμβατη με τα συμφέροντα και τις δικές μας διεκδικήσεις. Η στόχευση τους είναι κοινή: Η μείωση της τιμής πώλησης της εργατικής δύναμης. Αυτό θέλουν και γι αυτό απολύουν, εντατικοποιούν, αυξάνουν το χρόνο εργασίας, εργολαβοποιούν.

Απέναντι στο ενιαίο μέτωπο των εργοδοτών στο κλάδο ενιαία πρέπει να είναι και η απάντησή μας. Στη Wind έχουμε εμπειρία από συγχωνεύσεις και εξαγορές, ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνουν.

Η Wind από την μια πανηγυρίζει για το Wind Vision, για τις επενδύσεις, για τα κέρδη της και από την άλλη αρνείται την υπογραφή σύμβασης, απολύει εργαζόμενους με χρόνια προσφοράς στην εταιρεία, δίνει συνεχώς έργο σε τρίτες εταιρείες με εργαζόμενους με τρις χειρότερες συνθήκες, τρομοκρατεί και απαιτεί όλο και περισσότερη δουλειά από εμάς.

Το σωματείο μας προχώρησε σε δράσεις και κινητοποιήσεις με αποκορύφωμα δύο απεργίες τον τελευταίο μήνα κόντρα στην προσπάθεια μείωσης του προσωπικού. Κινητοποιήσεις που αγκαλιάζονται από όλο και μεγαλύτερο κομμάτι συναδέλφων. Δεν εφησυχαζόμαστε από τα ωραία λόγια των διοικήσεων, είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Η Vodafone προσπαθεί να καταργήσει μια από τις παλιότερες και σημαντικότερες κατακτήσεις όλων μας, το 8ώρο. Θα μας βρει όλους ενωμένους απέναντι της!

Χαιρετίζουμε τον αγώνα των συναδέλφων σε Cyta & Vodafone, εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση μας, θα είμαστε στο πλευρό τους και στις 8 Νοέμβρη, στους δρόμους του αγώνα. Μαζί θα δώσουμε την μάχη για την επιτυχία της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας στις 28 Νοέμβρη!

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.