ΤΙΜΑΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΤΙΜΑΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Παλεύουμε να γίνουν πράξη τα συνθήματα των αγωνιστών της αντιδικτατορικής πάλης και του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΤΟΥ ’73, «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», «ΕΞΩ ΑΙ ΗΠΑ», «ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ», «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ».

45 χρόνια μετά τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου, εμπνεόμαστε από τους αγώνες των εργαζόμενων και της νεολαίας ενάντια στο φασιστικό καθεστώς της αμερικανονατοϊκής δικτατορίας και από την αλύγιστη στάση των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα που βασανίστηκαν σε φυλακές και εξορίες.

Τώρα που η καπιταλιστική ανάπτυξη έρχεται να ισοπεδώσει ότι κατακτήσεις και δικαιώματα έμειναν όρθια μετά την κρίση. Τώρα που σχεδιάζεται η μετατροπή της χώρας σε μια απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση. Τώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σπρώχνει όλο και πιο βαθιά τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Τώρα που ξεπλένει καθημερινά το ρόλο των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ. Τώρα που προσπαθούν να μας παρουσιάσουν το ΝΑΤΟ ως παράγοντα σταθερότητας και ασφάλειας ενώ μια σύντομη ματιά στην ιστορία του δείχνει ότι όπου εμπλέκεται σπέρνει πολέμους, δικτατορίες, καταστροφή. Η προδοσία της Κύπρου και η τραγωδία που ακολούθησε είναι η πιο τραγική απόδειξη.

Τώρα είναι η ώρα όλοι οι εργαζόμενοι όχι μόνο στην Wind αλλά συνολικά στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής να αναλογιστούμε που θα βρισκόμασταν αν κάποιοι σαν και εμάς 45 χρόνια πριν είχαν αποδεχτεί την δικτατορία, είχαν υποκύψει στον φόβο και την τρομοκρατία δεν είχαν αντιδράσει, δεν είχαν αντισταθεί.

Τώρα είναι η ώρα να συμμετέχουμε μαζικά στις αντιιμπεριαλιστικές πορείες και στις εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στη μετατροπή της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο, στόχο επιθέσεων σε ενδεχόμενη περαιτέρω όξυνση των ανταγωνισμών στην περιοχή. Να εκφράσουμε την αντίθεση μας στην αντιλαϊκή πολιτική που επιβάλουν κεφάλαιο, κυβερνήσεις, Ε.Ε., ΔΝΤ, ΝΑΤΟ τσακίζοντας τις ζωές μας. Να δυναμώσει ο αγώνας μας μπροστά και στην απεργία της 28ης Νοέμβρη διεκδικώντας αυξήσεις σε μισθούς, υπογραφή ΣΣΕ, κατάργηση των μνημονιακών νόμων. Να απομονώσουμε τις δυνάμεις εκείνες που χτυπούν το δικαίωμα στην απεργία και επιδιώκουν με ενεργοποίηση της ασφάλειας και των δυνάμεων καταστολής να ελέγξουν το συνδικαλιστικό κίνημα.

Τώρα είναι η ώρα να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά ο φασισμός που σηκώνει ξανά κεφάλι, ως γνήσιο τέκνο του καπιταλισμού, απειλώντας τους λαούς. Στέλνουμε μήνυμα στους ναζιστές της Χρυσής Αυγής και στους υπόλοιπους φασίστες ότι το εργατικό – λαϊκό κίνημα θα τσακίσει ξανά το φασισμό.

Οι εργαζόμενοι οργανωμένοι και ενωμένοι στην πάλη για τα πραγματικά μας συμφέροντα δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. Και στην Wind tο προηγούμενο διάστημα δείξαμε δείγματα αυτή της δύναμης. Με τις δράσεις μας, τις μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις φωνάξαμε ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, αντιστρέψαμε κάποια από τα σχέδια της εργοδοσίας.

Δυναμώνουμε το επιχειρησιακό μας σωματείο, με την εγγραφή μας σε αυτό, με την συμμετοχή μας. Γινόμαστε πιο αποτελεσματικοί στην πάλη μας για το σταμάτημα των απολύσεων. Βάζουμε φρένο στην αυξανόμενη εντατικοποίηση της εργασίας. Διεκδικούμε αυξήσεις, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης. Αν κάτι φοβούνται είναι η οργάνωση μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.